pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Még mindig nem lelik a Boeing 777-es nyomát

2014.03.10. 08:10 Pekingi Zsazsa

Hiábavalónak bizonyult az eddigi keresés a Malaysia Airlines eltűnt repülőgépe után - közölte vasárnap késő esti híradásában a kínai televízió. A járaton 239-en voltak, köztük 154-en kínaiak.

Malaysia-Airlines-keresés-2.jpg

A gépről 40 órája nincs hír, Pekingben a kínai utasok több mint száz hozzátartozója várja egy szállodában, hogy tájékoztassák őket.

Malaysia-Airlines-keresés-5.jpg

kínai parti őrség első hajója vasárnap a déli órákban ért a baleset feltételezett helyszínére, és az első hat órában nagyjából 200 négyzetkilométert vizsgált át eredménytelenül. A már ott lévő hajók is hiába kerestek nyomokat.

Malaysia-Airlines-keresés-6.jpg

A térségbe újabb kínai mentőhajók tartanak búvárokkal, és két hadihajót is a területre vezényeltek. Az egyik egy jól felszerelt kétéltű partraszálló, két helikopterrel, csónakokkal, valamint 52 tengerésszel, egészségügyi egységgel és víz alatti mentésre kiképzett tízfős búvárcsapattal.

Malaysia-Airlines-keresés-3.jpg

A szállítási tárca a térségben lévő összes kínai hajónak felhívta a figyelmét arra, hogy jelentse, ha értékelhető jeleket, nyomokat, esetleg roncsdarabokat lát. A kínai tengeri mentők kapcsolatban vannak malajziai és vietnami kollégáikkal. Korábbi jelentések szerint az Egyesült Államok, Szingapúr és a Fülöp-szigetek is jelezte, hogy részt vesz a kutatásban.

Malaysia-Airlines-keresés-4.jpg

kínai központi televízióban állandó, az online fórumokon a legolvasottabb téma a Boeing 777-200-as repülőgép rejtélyes eltűnése. A kínai szakértők, akik a legkülönbözőbb lehetőségeket felvázolva keresik a magyarázatot a történtekre, megjegyezték, hogy a nemzetközi gyakorlatban a légitársaságoknak 30 másodpercen belül be kell jelenteniük, ha elveszítik a kapcsolatot egy gépükkel. A szóban forgó, Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járat "eltűnését" öt órás késéssel tudatta a Malaysian Airlines, ami azt jelenti, hogy a kutatás szempontjából értékes időt vesztettek el - fogalmaztak jogi szakemberek.

Malaysia-Airlines-keresés-1.jpg

Repülési szakértők a gép technikai adottságainak ismeretében egyelőre nem találnak elfogadható magyarázatot arra, hogy miként "veszhetett el" nyomtalanul a Boeing 777-es.

kínai külügyminiszter-helyettes, Hszia Hang-seng találkozott Malajzia ideiglenes ügyvivőjével és Vietnam nagykövetével, és a hozzátartozók időben történő tájékoztatását kérte, valamint támogatásukat a mentéshez.

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása