pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Fuldoklik a Pekingi Kacsa - egyre elviselhetetlenebb a szmog a kínai fővárosban

2014.02.24. 14:15 Pekingi Zsazsa

Egyre elviselhetetlenebb a szmog Pekingben: légzőszervi megbetegedések panaszával lepték el az emberek a kórházakat, a hatóságok az iskolákban minden szabadtéri tevékenységet felfüggesztettek,  a lakosságot maszk viselésére és a tömegközlekedés használatára bíztatták.

szmog-peking.jpg

Hétfőn, csakúgy mint a hétvégén, a harmadik fokozatú, narancsszínű szmogriadó volt érvényben, mert a levegőben köbméterenként található 2,5 mikron nagyságú, egészségre különösen veszélyes finom porszemcsék mennyisége (PM2,5) tartósan 250 mikrogramm felett volt. A belvárosban a PM2,5 rendszeresen megközelíti a 400 mikrogrammot.

A fővárosi önkormányzat még pénteken 36 vállalatot utasított a termelés leállítására, és további 75 esetben szólított fel a termelés csökkentésére. Egy új metróvonal építését is ideiglenesen leállították, több építkezéssel együtt.

PM2,5.jpg

A levegőszennyezettség súlyosságát kifejező négyfokozatú skálán a negyedik, a vörös a legerősebb, annak bejelentéséhez három egymást követő napon át tartó súlyos szennyezettséget kell mérni, ami hivatalosan 300 és 400 közötti PM2,5 értéket jelent.

maszk-szmog.jpg

A vörös jelzés esetén azonnal forgalomkorlátozást kell bevezetni, a páros és páratlan rendszámokkal rendelkező járműveket csak váltott napokon engedik az utakra, az iskolai oktatást is felfüggesztik, az ipari üzemeket bezárják vagy csökkentett termelésre kötelezik.


szmog-autók.jpg

A pekingi autóutak forgalmán egyelőre nem érződik, hogy a felhívásnak számottevő autótulajdonos eleget tett volna, viszont láthatóan az átlagnál többen védekeznek arcmaszkokkal. A szürke áttetsző vagy átláthatatlan levegő köhögésre ingerli az embereket, irritálja a nyálkahártyát, még a lakáson belül is csípi a szemet. A háztartásokban elterjedt levegőtisztító berendezések és a cserélhető szűrővel rendelkező arcmaszkok filterei rövid időn belül eltömődnek.

emberek-maszkban.jpg

kínai fővárost körülvevő térségben sem sokkal jobb a helyzet. Az északi Tiencsin városban, Hopej és Santung tartomány egyes részeiről ugyancsak sűrű szmogot jelentettek, s az előrejelzés szerint legalább három napig nem várható olyan légmozgás, amely elfújná a port. Csütörtökre hidegfrontot jósolnak, ami várhatóan enyhít a helyzeten.

Az északi Sanhszi tartományban az elavult technológiákkal üzemelő gyárak termelését leállították, Hopejben néhány különösen szennyező acélgyárnak kellett a kibocsátást visszafognia. A tartomány székhelyén, a hírhedten rossz levegőjű Sicsiacsuangban a forgalomban lévő autók egyötödét leparancsolták az utakról, s ugyanezt tették Tiencsinben is vasárnap.szmog-maszk.jpg

Tiencsinben hétfőn jelentették be, hogy 12 ezer elektromos meghajtású jármű forgalomba helyezéséről döntöttek, elsősorban a tömegközlekedésben és a logisztikai, szállítási ágazatban.

Pekingi "levegőminőség" este 9-kor

AQI.jpg

A környezetvédelmi tárca már közölte, hogy 12 ellenőrző csoportot küld szét abból a célból, hogy megvizsgálják a rendelkezések betartását. A "zöldkommandó" elsődleges feladata az északi régióban az acél-, a cement- és az építőipar üzemeinek, illetve a nagy építkezések ellenőrzése lesz.

Forrás: MTI - Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elegem Van · http://elegemvan.blog.hu 2014.02.25. 10:36:36

V. kerületben ehhez képest hegyi levegő van.
süti beállítások módosítása