pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A TOP 10 kínai elektromos autó

2014.01.23. 10:35 Pekingi Zsazsa

"Made in China" - A felirat, amitől sokan irtóznak, ha meglátják egy terméken, hiszen legtöbbünknek az jut eszébe róla, hogy amin ez a szöveg szerepel nem más, mint hamisítvány, bóvli, rossz minőségű utánzat, röviden kínai vacak.

Beijing-Auto-BAIC-C30EV.jpg

Nem volt ez másként a kínai autóipar nagy mennyiségben kibocsátott "klónjaival" sem, bár azok kizárólag a hazai piac kiváltságai maradtak. Jó lesz azonban vigyázni, ez a tendencia rövidesen fordulatot vehet. Senkinek ne legyenek kétségei a termékek minőségének elképesztő javulásáról, inkább kezdjük el közösen tanulni az új autómárkák neveit...

A kínai autóipar növekedése 2008 óta a virágzó hazai piacnak köszönheti sikereit. A számos helyi autógyártó valamint márka - a Geely, BYD, Great Wall, Chery, SAIC Motor, Brilliance, Besturn, Cangan, Chery és a Haina közel 40% piaci részesedéssel bír. A piac nagy részét pedig a vegyesvállalatok birtokolják, mint a General Motors, Mitsubishi, Hyundai, Volkswagen csoport, Mercedes, Nissan, Honda és a Toyota.

Az utóbbi években azonban a szakemberek szerint az ország levegőszennyezettségéért meghatározóan, míg mások szerint több mint egyötöd részben a hatalmasra duzzadt autópark a felelős, ezért az állam alternatív üzemanyagokkal hajtott gépjárművek forgalomba helyezését kezdte el támogatni.

Pekingben például tavaly augusztus végén 5 millió 370 ezer gépkocsi volt az utakon. A friss szabályok szerint a következő négy évben forgalomba helyezendő mintegy 400 ezer autóból 170 ezer lesz új energiával hajtott és arányukat folyamatosan növelni kívánják a fővárosban. Lássuk hát, miből is válogathatnak a kínai vásárlók.

1., BYD E6

BYD-E6.jpg

Az E6 elektromos autóval egy töltéssel 300 km-t lehet autókázni. Fékezésnél, hegymenetnél visszatölt az akkumulátorba. A gyár elektromos buszai is nagyon népszerűek.

2., Beijing Auto- BAIC’s C30EV

Beijing-Auto-BAIC-C30EV.jpg

A BAIC’s C30EV Lithium Ion aksikkal van felszerelve, maximális sebessége 160 km/h. Van gyorstöltő funkciója is, ami nagyon kényelmessé teszi a használatát.

3., BAIC’s E150 EV

BAIC-E150-EV-Beijing-Auto.jpg

BAIC’s E150 EV népszerű Kínában a taxisok között. 2013 év közepén mutatták be és pekingiek kedvezménnyel vehetik meg.

4., Zinoro 1E EV

Zinoro-1E-EV.jpg

Zinoro 1E EV a BMW-vel együttműködésben készül és 2014 márciusában dobják piacra. Tele lesz extrával: Bluetooth kapcsolat, parkolás segítő, esőérzékelő, automata fényszóró, fűthető ülések, GPS, elektromos memóriás vezető ülés és egy 8.8-as képernyő is található a listán.

5., Chana Benni EV

Chana-Benni-EV.jpg

Chana Benni EV egy pici kis elektromos autó kb. 100 000 jüanért (3 700 000 forint). 120 km/h maximum sebességre képes és gyorstöltő funkcióval is ellátták.

6., Chery S18/Rich M1 EV

Chery-S18.jpg

Chery S18/Rich M1 EV szintén egy picike elektromos autó, 10 KWh fogyasztással, 120 km/h maximális sebességgel. Gyorstöltéssel 30 perc alatt 80%-ra lehet az akkumulátorait feltölteni.

7., FAW Bestum

FAW-Bestum.jpg

FAW Bestum 140 km-es hatótávolsággal rendelkezik 60 km/h átlagsebességnél. 100 km-en 17 KWh-t fogyaszt, maximális sebessége 147 km/h.

8., Geely EK-2

Geely-EK-2.jpg

Geely EK-2 is kb. 100 000 jüan (3 700 000 forint). 18 perc alatt 80%-os töltöttség érhető el a gyorstöltő funkcióval. 180 km hatótávolságra képes és a maximális sebessége pedig 150 km/h.

9., GreenWheel Company’s Jimma 12

GreenWheel-Company-Jimma-12.jpg

GreenWheel Company’s Jimma 12 egy elektromos szabadidő autó. 53 800 jüan (2 000 000 forint) az ára. Kétüléses, 72V-os aksija 80 km hatótávolságra képes, maximális sebessége pedig 55 km/h.

10., Shanghai-GM Springo EV

GM-Springo-EV-shanghai.jpg

Shanghai-GM Springo EV vagy más néven Chevy Sail EV egy elsőkerék meghajtású elektromos autó. 60-as átlaggal 200 km-t lehet vele megtenni. Kevesebb, mint 15 KWh a fogyasztása 10 km-en. Van benne légszák is.

Forrás: CW, Autopult

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DonElvis 2014.01.27. 14:05:17

Remélem Európába is be fogják engedni ezeket a járműveket. Több mint 5000 Km-t motoroztam Kínában egy elektromos robogón, soha semmi problámám nem volt, soha nem hagyott ott. Egy feltöltéssel több mint 60 km-t tettem meg teljes "gázon" (kb. 47 km/h). A nálunk sokszáz ezer forintért kapható nevetséges teljesítményű elktromos robogónak hívott förtelmeket ott gyerekek használják játszani maximum. El tudom képzelni, hogy négy kerékre mit rá tuddnak applikálni. Ingázásra tökéletes lenne.
süti beállítások módosítása