pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Életfogytiglant kapott a húsos batyukba vegyszert fecskendező kínai férfi

2014.01.20. 09:30 Pekingi Zsazsa

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a kínai férfit, aki egy élelmiszer-ipari üzemben vegyszert injekciózott gyorsfagyasztott húsos batyukba, s ezzel négy kínai és kilenc japán fogyasztót megbetegített - közölte hétfőn az észak-kínai Hopej tartomány székhelyének bírósága.

Lü Jüe-ting-4.jpg

Lü Jüe-tinget bűnösnek mondták ki a 2007 decembere és 2008 januárja között elkövetett cselekedetei miatt, amiért egy embert súlyosan, 12-őt kisebb mértékben betegített meg és jelentős anyagi veszteséget okozott. Lü a tavalyi tárgyaláson elismerte bűnösségét.

Lü Jüe-ting-2.jpg

A 40 éves férfiről korábban kiderült, hogy elégedetlen volt a fizetésével, nem jött ki néhány kollégájával, és állítólag ezért követte el tettét. 2007 nyarán már megpróbálkozott a "bosszúval", de akkor nem járt sikerrel. Hónapokkal később azonban sikerült a hűtőházban hat-kilenc dobozolt húsos batyus csomagba növényvédőszert fecskendeznie.

Lü Jüe-ting-3.jpg

A Sicsiacsuangban történteket kínai és japán nyomozók is vizsgálták, de az élelmiszeripari üzemben nem találtak nyomot, valamennyi, a mérgezett szállítmánnyal egy időben gyártott termék minősége rendben volt. Az árut ennek ellenére visszahívták a boltokból, és a termelést ideiglenesen leállították.

Lü Jüe-ting-1.jpg

A gyanúsítottat két évvel később, 2010 márciusában vették csak őrizetbe. Lü Jüe-ting 16 éven át dolgozott az üzemben és 2009-ben kilépett a vállalattól.

Forrás: MTI, China News

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása