pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Buddha átugrik a falon - készül a világ egyik legdrágább levese

2014.01.14. 09:30 Pekingi Zsazsa

A képeken Kína top séfje, Qiang Zhentao készíti a "Buddha Jumps Over the Wall" (Buddha átugrik a falon) nevű híres levest Délkelet-Kínai Fucsien tartományában január 12-én.

Buddha-átugrik-a-falon-1.jpg

A "Buddha átugrik a falon", vagy "Fo Tiao Qiang" a leghíresebb fucsieni fogás, amely harminc összetevőből áll, köztük cápauszonyból, csigából, fürjtojásból, disznókörömből, tengeri uborkából. De kell bele japán gomba, szárított paprika, hunani sonka és gyömbér is.

Buddha-átugrik-a-falon-5.jpg

Több mint száz éve ismert a leves világszerte, és a késői Qing-dinasztia (1644-1911) idején Zheng Chunfa készítette el először, aki egy vezető séf volt egy helyi étteremben. Esküvőkre és családi ünnepekre készítik, esetleg vegetáriánusok "ugratásához". Állítólag a legenda szerint az amúgy sztoikus Buddha olyan éber lett a levestől, hogy szó szerint átugrott egy falat, hogy elinduljon felkutatni az étel összetevőit.

Buddha-átugrik-a-falon-2.jpg

Londonban, a Kai nevezetű elit kínai étteremben szolgálják fel a Luxurynet.ru szerint a világ legdrágább levesét. A "Buddha Jumps Over the Wall" (Buddha átugrik a falon) nevezetű étel pár évvel ezelőtt került a Michelin-csillagos hely étlapjára, és akkor 108 fontba, vagyis mai árfolyamon közel 40 ezer forintba került. 

Buddha-átugrik-a-falon-3.jpg

Az étterem vezetői arra kérik állítólag azokat az ínyenceket, akik meg szeretnék kóstolni a különleges levest, hogy előtte öt nappal regisztráltassák magukat az étteremben, ugyanis az étel nehezen beszerezhető összetevőket igényel.

Buddha-átugrik-a-falon-4.jpg

A Kai séfje, Alex Chow azt tanácsolja, hogy otthoni körülmények között senki se próbálkozzon a leves megfőzésével, ugyanis a hozzávalók beszerzése majdnem ugyanakkora összegbe fog kerülni, mintha az étteremben készült volna az étvágygerjesztő.

Forrás: ECNS, Deluxe

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása