pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Rekord született a Sotheby's első pekingi árverésén

2013.12.03. 06:15 Pekingi Zsazsa

37 millió dolláros (8,2 milliárd forintos) bevétellel zárult a Sotheby's Pekingi Művészeti Hét keretében megrendezett első nagyszabású árverése, amelyen rekordáron kelt el Cao Vu-ki kínai festőművész Absztrakció című munkája.

Kina-Sotheby1.jpg

"Absztrakció",1958, Zao Wou-ki (Cao Vu-ki)

Az 1958-ban készült olaj-vászon alkotást az ötperces heves licitharc végén Csang Hsziao-csün Sanhszi tartománybeli gyűjtő vásárolta meg 89,68 millió jüanért (3,3 milliárd forintért). A műért előzetesen 35-45 millió jüan (1,2-1,6 milliárd forint) körüli összeget vártak. A kínai festőművész, aki 1948-ban Párizsba költözött, és ott tanulta meg a nyugati festészeti technikákat, főleg absztrakt képeket festett, ezek egyik remek példája a most elkelt Absztrakció, amelynek eladási ára új rekordot jelent a művész munkáinak tekintetében - ismertette hétfőn a Bloomberg.com.

Kina-Sotheby2.jpg

"Le Peintre", 1967, Pablo Picasso

"Ez is azt jelzi, hogy erős vásárlók vannak a kínai szárazföldi térségben. Öt éve még nem vették volna meg ezt a képet ilyen kiugró áron" - hangsúlyozta Pascal de Sarthe hongkongi műkereskedő.

A New York-i központú Sotheby's kínai partnerével, a többségi állami tulajdonban lévő pekingi Gehua Kulturális Fejlesztő Vállalattal közösen rendezte a pekingi aukciót, amelyen a kortárs kínai művészek alkotásai mellett három privát kollekciót is eladásra kínáltak többek között gyémántokkal, valamint európai bútorokkal és műalkotásokkal.

Kina-Sotheby3.jpg

"Little Actress",1985, Yang Feiyun

A vasárnapi aukció 37 millió dollár értékű bevétele jóval meghaladta az előzetesen becsült 20 millió dolláros eladási értéket.

Kina-Sotheby4.jpg

19.századi európai bútorok

A Sotheby's a privát kollekciók anyagában egyebek mellett Rembrandt A csípőre tett kezű férfi portréja című 347 millió jüan (12,7 milliárd forint) értékűre becsült alkotását, egy 48,5 millió jüanos (1,8 milliárd forintos) Picasso-olajképet és egy 10,23 millió jüanos (375 millió forintos) Rodin-szobrot is eladásra kínált. Ezek egyike sem talált gazdára a hétvégén.

 A TOP 7 műalkotás az árverésről

A kínai vevőknek azonban még lesz módjuk a vásárlásra: az eladatlan tételeket a január 6. és 16. között Hongkongban megrendezésre kerülő jóval nagyobb aukción bocsátják kalapács alá.

Forrás: MTI, Bloomberg, ECNS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása