pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Az egykepolitika megszegéséért bocsánatot kért a pekingi olimpia ünnepségeinek rendezője

2013.12.03. 06:45 Pekingi Zsazsa

Bevallotta az egykepolitika megsértését, és bocsánatot kért azért Csang Ji-mou világhírű kínai rendező.

Zhang-Yimou2.jpg

A pekingi olimpia ünnepségeit is rendező Csangot május elején gyanúsították meg a hatóságok azzal, hogy különböző kapcsolatokból hét gyermeke van, vagyis többszörösen megsértette az általánosságban mindössze egy gyermeket engedélyező kínai családtervezési politika előírásait.

Zhang-Yimou4.jpg

A Berlini, Cannes-i, Velencei Filmfesztiválok díjainak korábbi nyertese, a többek közt a Háború virágai című filmet is jegyző 61 éves rendező a hét végén hivatalos mikroblogján, közleményben válaszolt a vádakra. Ebben elismerte: neki és feleségének három gyermeke van, s kijelentette, hogy tetteinek esetleges következményeiért vállalja a felelősséget, kész büntetést fizetni a törvénysértésért.

Zhang-Yimou5.jpg

Az egykepolitika megszegéséért a rendező bocsánatot kért a kínai lakosságtól, jelképesen meghajolva ezzel a hatóságok előtt. Cáfolta ugyanakkor azokat a híreszteléseket, hogy más nőktől további gyermekei lennének.

Vétsége miatt a rendezőnek az érvényben lévő szabályozás alapján feltehetően félmillió jüant kell majd fizetnie gyermekenként (összesen mintegy 54 millió forint). Ez jóval kevesebb az ügy kipattanásakor a sajtóban emlegetett 160 millió jüannál (5,9 milliárd forint).

Zhang-Yimou6.jpg

Csang Ji-mou a BBC értesülése szerint azt is közölte, hogy felesége szülőhelyén a hivatalos vizsgálat rendelkezésére állnak. A hatóságok ugyanis az év eleje óta keresték őt az ügyben.

Zhang-Yimou1.jpg

Csang nem az egyetlen híresség, aki megsérti a kínai egykepolitika előírásait. A gyerekbarát tehetősebbek mindig is inkább a büntetés megfizetését vállalták, vagy átmenetileg Kína határain túlra költöztek csemetéik miatt. Ezek az esetek a nyilvánosság elől többnyire elzárva maradnak, jól mutatja ugyanakkor a trendet, hogy a Forbes magazin 100 leggazdagabb kínaijának egyharmada is többgyermekes szülő.

A filmrendező ügye ugyanakkor sok vitát gerjesztett internetes fórumokon, miután egyesek úgy értékelték Csang esetét, mint egyik példáját annak, hogy akinek befolyása vagy pénze van, az kibújhat a törvény alól.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása