pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Rekordokat dönt a Mao-relikviák iránti érdeklődés Kínában

2013.11.26. 06:15 Pekingi Zsazsa

Csaknem négy évtizeddel a halála után is töretlen érdeklődés mutatkozik Mao Ce-tung képei, versei és használati tárgyai iránt, amely az eladási rekordokban is jól mutatkozik.

Mao1.jpg

A nyugati aukciósházak árverésein is ritkán látott összegért, csaknem 41 millió jüanért (1,5 milliárd forintért) kelt el a hétvégén az az 1961-ben készült festmény, mely Mao Ce-tungot egy öntözőgát megnyitásán ábrázolja. Ugyancsak a hétvégén egy ismeretlen ajánlattevő a kikiáltási ár tízszereséért, 14,2 millió jüanért (511 millió forintért) vásárolta meg az egykori kommunista vezér 37 versét tartalmazó, kalligráfiákkal díszített albumot.

Mao3.jpg

Hétvégén 6,6 millió jüant (238 millió forintot) adtak egyetlen - levél nélküli - borítékért, amelyet Mao bizalmasainak, Fu Ji-sengnek és Po Ji-pónak címzett. Június végén 8 millió hongkongi dollárt (224 millió forintot) ért meg egy vevőnek a nagyhatalmú vezető ötdarabos, egykori rizsestálka-szettje. Májusban a Kínai Kommunista Párt és a Kínai Népköztársaság első elnökének fotójáért 340 ezer jüant (12 millió forintot) adott.

1972_andy_warhol_mao.jpeg

A kommunista vezért ábrázoló képek, az általa írt versek, használatai tárgyai iránt töretlen a kereslet, azok az úgynevezett "vörös klasszikusok" időszakának kiemelkedő darabjai. A China Daily napilap egy korábbi írása szerint a "vörös klasszikusok" iránti kereslet az elmúlt években az aukciós kedv fellendülésével együtt fokozódott. Az elmúlt fél évtizedben ezek eladási értéke mintegy megnégyszereződött - becsült a lap szakértők véleménye alapján. Az időszak személyei közül Mao Ce-tung mindig is kiemelkedett, keresletét a politikai retorikában való fokozódása is növeli. Szintén az idei rekordokat magyarázza a vezér születésének kerek, 120. évfordulója, amelyre nagyszabású ünnepségsorozattal emlékeznek majd meg december végén, arra bélyegsorozat és dokumentumfilmek is a piacra kerültek már. A Mao-relikviák vásárlása a Kínában üzletelő külföldi üzletemberek számára is kifizetődő befektetés, egy-egy nagyobb értékű kép az irodába látogató kínai ügyfelek számára jelzésértékű lehet, tiszteletet és elkötelezettséget mutat.

Mao4.jpg

Mao kultusza az alacsonyabb szinteken is virágzik: a nagyobb kínai városok forgalmas utcáin pólóktól kezdve kitűzőkön át esernyőkig szinte mindenféle, az egykori vezér képével díszített használati tárgy beszerezhető.

Szöveg: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása