pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Van ismét főkonzulátus Hongkongban

2013.11.15. 08:00 Pekingi Zsazsa

Felavatta Magyarország főkonzulátusát Hongkongban Szijjártó Péter, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos csütörtökön.

Szijjarto_Hongkong2.jpeg

Hazánknak költségvetési okokból az elmúlt 5 évben nem volt külképviselete a világ vezető pénzügyi és kereskedelmi központjában, ahol a világon a legsűrűbben találhatóak meg a vállalati központok - nyilatkozta Szijjártó Péter telefonon a helyszínről az MTI-nek.

Ismertette: a főkonzulátus megnyitóján tartott beszédében elmondta, hogy Hongkong Magyarország ötödik legfontosabb kereskedelmi partnere Ázsiában, ugyanakkor a gazdasági együttműködés súlyosan megsínylette a magyar főkonzulátus 5 évvel ezelőtti bezárását. Kereskedelmi forgalmunk 40 százalékkal visszaesett és tavaly már alig haladta meg az egymilliárd dollárt - mondta.

Szijjarto_Hongkong1.jpeg

A kormánybiztos hangsúlyozta, a főkonzulátus megnyitásától a magyar gazdasági érdekek képviseletének erősödését várja Magyarország, amely elsősorban elektronikai cikkek, minőségi élelmiszerek és a magyar borok exportjának növekedésén keresztül valósulhat meg.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta, a magyar külgazdasági stratégia egyik célkitűzése, hogy Magyarország váljon Hongkong európai exportjának logisztikai csomópontjává. Ez a folyamat már megindult, ugyanis Magyarország Hongkong első számú közép-európai kereskedelmi partnere. A Hongkongból származó importunk jelentős részét magyar hozzáadott értékkel továbbexportáljuk Európába, így ezen folyamat erősítése hozzájárulhat a magyar gazdaság növekedési fordulatához - mutatott rá.

A kormánybiztos szerint a főkonzulátusnak fontos szerepe lesz a Magyarországra irányuló hongkongi turisztikai forgalom növelésében is, hiszen a magyarországi gyógyfürdők a hongkongi turisták kedvelt úti céljai.

Szijjártó Péter a nap folyamán tárgyalásokat folytatott John Canggal, a hongkongi kormányzat pénzügyminiszterével, Jack Szo Csak-kvonggal, a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács elnökével, valamint Jonathan Csoj Kun-summal, a Kínai Általános Kereskedelmi Kamara örökös tiszteletbeli elnökével.

A megbeszéléseken a kormánybiztos elmondta, hogy a magyar kormány a kereskedelmi forgalom visszaerősödését várja a magyar diplomáciai képviselet újranyitásától. A Hongkongba irányuló magyar export növelésének fontos szerepet tulajdonít a magyar kormány azon külgazdasági célkitűzésének elérésének szempontjából, hogy 2018-ra a magyar kivitel egyharmada Európán kívülre irányuljon - jelezte.

Szijjártó Péter egyeztetett a magyar kkv-k bevonásáról a kétoldalú gazdasági együttműködésbe annak érdekében, hogy ezen vállalkozói szféra részaránya is növekedjen a magyar exporton belül. A kormánybiztos elmondta, hogy Magyarországon jött létre Európa egyik legversenyképesebb befektetési és beruházási környezete, ezért a jelenlegi 290 millió dollárnyi Magyarországon megvalósult hongkongi befektetés növekedésére számítunk.

Szijjártó Péter és tárgyalópartnerei üdvözölték, hogy az elmúlt időszakban több hongkongi vállalat is logisztikai bázist hozott létre Magyarországon, és tovább kívánják erősíteni azt a folyamatot, hogy Magyarország legyen Hongkong európai exportjának elosztó központja - tájékoztatták az MTI-t.

Forrás: MTI, Fotó: Miniszterelnökség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása