pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kung Fu doktorok - így védekeznének bolond pácienseik ellen a sanghaji orvosok

2013.11.07. 07:15 Pekingi Zsazsa

Ingyenes harcművészeti oktatást nyújt dolgozóinak két kórház Sanghajban, hogy így segítse azokat az agresszív betegek elleni erőszak kezelésében.

20130514083719670.jpg

A kelet-kínai metropolisz legnagyobb állami fenntartású kórházai közül kettő is az úttörőnek nevezhető kezelési módot választotta. Az intézmények a hét elején mesterek által tartott harcművészeti és taekwondo oktatásra invitálták dolgozóikat, amelyek során azok alapvető technikáit sajátíthatták el a résztvevők. A képzésen azt is bemutatták, hogy az orvosok és nővérek hogyan használhatnak hétköznapi tárgyakat, így székeket vagy orvosi tálcát a potenciális veszélyforrások - konkrétan az agresszivitást mutató betegek vagy hozzátartozóik - ártalmatlanná tételére. Az önvédelmi oktatás sok esetben életeket menthet - olvasható a Tungfang Zsipao helyi napilapban.

A kelet-ázsiai ország kórházaiban létesítményenként évente átlagosan több mint 27 erőszakos esetet regisztrálnak, csaknem egyharmaddal többet, mint öt évvel ezelőtt - derül ki a kínai kórházszövetség októberben nyilvánosságra hozott statisztikáiból. Leggyakrabban a nem megfelelő ellátást érintő vádak, az elégtelen beteg-orvos kommunikáció, valamint a sokszor rendkívül magas ellátási költségek miatt támadnak rá az egészségügyi intézmények dolgozóira. A szövetség szerint ugyanakkor az incidensek hátterében mélyebb okok, így társadalmi konfliktusok, a bizalom hiánya, és a kórházi erőforrások keresletének és kínálatának egyensúlytalanságai húzódnak meg.

A Világbank adatai szerint minden ezer betegre csupán átlagosan 1,4 orvos jut Kínában, miközben ez az arány az Egyesült Államokban például 2,4. A kínai orvosszövetség egy 2011-es felméréséből kiderül, hogy az orvosok 95 százaléka véli alulfizetettnek magát, havi bérük 3 ezer jüan (110 ezer forint) körül alakul havonta, ez gyakran kevesebb, mint amennyit a végzettséggel nem rendelkező kétkezi dolgozók vagy a migráns munkások keresnek. Az orvoshiány miatt a kórházakban praktizálók hatalmas tömegekkel kénytelenek megküzdeni, a nagyvárosokban mindennapos az órákig tartó sorban állás, ami az orvosok elégedetlensége mellett a betegek frusztrációját is növeli. Van olyan orvos, aki naponta 20 műtétet végez el - lehetett olvasni korábban a sajtóban.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NorthStar 2013.11.11. 15:18:40

Nagyszeru. Kedves noverke egy jol iranyzott szekkel helyre teszi a paciens lelkiallapotat, majd nevelesi celzattal a fejere huz egy alig hasznalt agytalat is.... mesterei legnagyobb megelegedesere.
süti beállítások módosítása