pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kína lehet az első ország, ahol legalizálnák a civil drónokat

2013.09.04. 06:30 Pekingi Zsazsa

Embert gyilkoló drónok építésében az USA évtizedekkel a kínaiak előtt jár. De ha civil felhasználásról beszélünk, akkor bizony az amerikai cégek lemaradhatnak, ugyanis komoly akadályt gördített eléjük a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA), mert 2015-ig nem is hajlandó kereskedelmi drónok törvényi szabályozásával foglalkozni. Mindeközben Kína egyik legnagyobb futárszolgálata drónokat bütyköl és tesztel -  mindezt a kínai kormány engedélyével. 

with-package-apartments.jpg

Az SF Express olyan drónt tesztel, amelyik képes kisebb csomagokat szállítani távolabbi és kevésbé lakott területekre, jelentette a kínai média. A pilóta nélküli szerkezet maximum 100 méter magasságig tud repülni és két méteres pontossággal képes célba juttatni a szállítmányát. Az még kérdés, hogy mekkora súlyt tudnak ezek a kis gépek cipelni, de egy pekingi újságíró kiszámolta, hogy 3kg-nál nehezebb terhet már nem képesek szállítani.

with-package.jpg

A hírek tegnap reggel jelentek meg a drónról, amikor egy Sina Weibo felhasználó UFO szerű tárgyat látott lebegni az utcájuk felett Dongguangban, Dél-Kínában amin aztán később az SF Express logóját is meglátta így a róla készült képet fel is tette az Internetre.

Július végén Sanghajban már egyszer komoly meglepetést és némi zavart is keltett a városban az egyik pékség, amely egyedülálló kezdeményezéssel próbálkozott - a légi házhozszállítással. A bolt tulajdonosa, egy helyi vállalkozó egy 1,1 méter hosszú, nagyjából 10 kilogrammos drónt tesztelt, amely a 24 milliós metropoliszt kettészelő Huangpu-folyó felett is átrepült útja során. A különös látványosságról több képet is készítettek a járókelők, az azóta híressé vált kis drónt a város turisták által kedvelt pontjain, a Népek terén és a Gyöngy-toronynál is lencsevégre kapták.

 

A gyorsaságra és áruja minőségének megőrzésére törekvő vállalkozó a Shanghai Daily napilap értesülései szerint három drónt vásárolt a napi feladatok ellátásához. Az ötlet ugyanakkor nem aratott osztatlan sikert a városban, a legfeljebb 100 méter magasan, viszonylag nagy sebességgel repülő jármű ugyanis sokakban félelmet keltett. Mi történik, ha valakinek a fejére esik a kiszállítandó péksütemény vagy meghibásodása esetén maga a drón? - osztotta meg aggodalmát több járókelő is a napilappal.

 

Akkor a történtekkel kapcsolatban kiderült: a drónok reptetésére még nem létezik külön szabályozás a Sanghajban. A hatóságok ugyanakkor egyelőre megtiltották a pékségnek a drónos házhozszállítást arra hivatkozva, hogy a civil, pilóta nélküli repülő járművek üzleti célra való alkalmazásához hivatalos engedély kiváltása szükséges.

Ugyanakkor a dongguan-i rendőrség azt mondta, hogy - kivéve persze bizonyos időszakokat - azok a gazdasági szereplők, akik megkapták az engedélyt a polgári légi közlekedést szabályozó és a légiforgalmi irányítást végző hatóságtól, reptethetnek drónokat. Az SF Express pedig azt nyilatkozta, hogy szigorúan betartja az ilyen előírásokat.

programming.jpg

Drónokkal való szállítmányozás vitathatatlanul tetszik a kínai hatóságoknak, akik keményen küzdenek a hatalmas dugók és légszennyezés ellen, főleg a nagy városokban. Emellett az e-kereskedelem is rohamosan nő az országban, gyorsabban, mint a szállításhoz szükséges feltételek a távoli vidéki és hegyes részein Kínának.

A kínai netezőket sem hagyta hidegen a téma és legtöbbjüknek nagyon tetszik a dolog. Persze vannak kétkedők is:

"Hogyan kell a csomagot majd átvenni? Ki kell nyissam az ablakot?"

"Nem kell aláírni valamit, ha átvettem? Gondolom azt is megoldják valahogy!"

"Biztos hogy a csomaggal együtt a drónt is megtartanám!"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása