pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kritikák a csinani "imperialista" vasútállomás miatt

2013.08.21. 06:45 Pekingi Zsazsa

Kelet-Ázsia egykori legnagyobb vasútállomását építenék újra a kelet-kínai Csinan városában, a tervet ugyanakkor ellenzői számos okból bírálják.

acfc9ac66a0c4e1183527d0d7144e6bf.jpg

Az eredeti formájában 1908 és 1912 között felépített vasútállomás egykoron Kína leghíresebb látványosságai közé tartozott. Hermann Fischer német építész álmodta meg, amikor a város egy része német fennhatóság alá került. Az egyszintes, gótikus stílusú, impozáns épületet a megnövekedett utasforgalom, a létesítmény állapota és nem utolsó sorban német eredete miatt 1992-ben lebontották a városi hatóságok. Kínai sajtóbeszámolók szerint most korábbi formájában akarják újraépíteni.

854d3cbed8ae485bab22ca166bd6c226.jpg

A projekt, amely komoly történelmi értékkel bírna és valószínűleg számos turistát vonzana a városba, nem talált osztatlan támogatásra a lakosság és a szakma képviselőinek körében. Bírálói mindenekelőtt történelmi okokat hoznak fel, mondván az eredeti épület felépítését a helyi lakosság ellenezte, az német nyomásra, kényszerből készült el, az újraépítés ezt a kevésbé fényes korszakot, "az imperializmus szellemét" elevenítené fel.

Sokan ellenzik a projektet annak költségei miatt, amelyek teljes összege a becslések szerint mintegy másfél milliárd jüant (55,5 milliárd forint) tenne ki. Az újraépítés kivitelezését illetően is számos kétség merült fel az építészszakma képviselői között, az eredeti terveket ugyanis nem találja a városvezetés. Tavaly még Fischer unokáját is Csinanba hívták, ám tervrajzok hiányában ő is csupán fényképeket tudott a városnak adományozni.

4f6b4c19da8b4c23be16316c7de298c1.jpg

Alaprajzok hiányában az új vasútállomás csupán az eredeti egy silány másolata lehet, helyette akár egy modern, új tervezésű épületet is fel lehetne húzni - vélik az ellenzők. A terveket a város vezetése tavaly év végén jóváhagyta, a kivitelezés részleteiről egyelőre nincsenek információk.

Forrás: MTI 2013. augusztus 19., hétfő 15:15

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása