pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Elkezdődött a "világ legmagasabb épületének" kivitelezése

2013.07.22. 07:00 Pekingi Zsazsa

Egy kínai építőipari vállalat a múlt héten megkezdte a világ legmagasabb épülete címre pályázó toronyház építését.

Untitled-1_2623483b.jpg

A Sky City torony Changsha városának külterületén áll majd, Kína Hunan tartományában és az épület bekerülési költsége is az egekig fog érni, eléri a 5.25 milliárd jüant (192 milliárd forintot).

sky-city-at-dusk.png

Zhang Yue úr, a beruházó cég elnöke szombaton közölte, hogy a 208 emeletes felhőkarcoló jövő áprilisra el is fog  készülni. A 835 méter magas toronyház túlszárnyalja majd a 828 méter magas dubaji Burj Khalifát, ami jelenleg a világ legmagasabb épülete.

Kínában nem ritka az ilyen "szuper magas" épület. A világ kilenc legmagasabb épületből négy Kínában található, és az ötödik 484 méteres Commerce Center is Hongkongban van. Jövőre pedig Sanghaj veszi el a címet Tajpejtől, ahol jelenleg Ázsia legmagasabb felhőkarcolója áll, a 632 méter magas Shanghai Tower-el.

Bár még csak terv és a múlt héten rakták csak le az alapkövét, de a Sky City kínai sztenderdek szerint is nagyon komoly épület lesz. Amikor elkészül, 1.05 millió négyzetméter lesz az összterülete, 202 emelettel a föld felett és hattal a föld alatt. Az épületbe a fejlesztők belezsúfolnak mindent, lakásokat, iskolákat, bevásárló központokat, színházakat, mozikat, 90 felvonót és még egy kórházat is. A Sky City a tervek szerint egy hatalmas "függőleges farmot" is magába foglal, ami az épület 30 ezer lakójának nyújt majd élelmet.

"Az embereknek nem kell majd munkába utazniuk." - Mondta Zhang úr egy délnyugat-kínai építészeti konferencián a Construction Week internetes oldal szerint.

"A Sky City szó szerint elvesz majd az utakról közel 2000 gépkocsit, mert az ott lakók mindent amire szükségük lehet, megtalálnak egy helyen."

A Sky City építésének startja több alkalommal is csúszott, annak ellenére, hogy a kínai kormány rendíthetetlenül kiáll Zhang úr mega-projektje mellett. Eredetileg 2013 márciusára fejezték volna be magát az építkezést, de csak most szombaton tették meg az első kapavágást a területen. A múlt hónapban a South China Morning Post még ki is gúnyolta a projektet, mondván hogy az nem más, csak a környékbeliek marha legelője.

A világ legmagasabb épületei:

1. Burj Khalifa, Dubaj - 828 méter
2. Taipei 101, Tajvan - 508 méter
3. Shanghai World Financial Center, Kína - 492 méter
4. International Commerce Centre, Hongkong - 484 méter
5. Petronas Tower 1, Kuala Lumpur, Malajzia - 452 méter
6. Zifeng Tower, Nanjing, Kína - 450 méter
7. Willis Tower, Chicago, USA - 442 méter
8. Kingkey 100, Shenzhen, Kína - 441 méter
9. Guangzhou International Finance Center, Kína - 438 méter

Forrás: The Telegraph

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása