Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Szoptatós dajkák gazdag felnőtteknek

2013.07.06. 08:52 Pekingi Zsazsa

A 2008-as anyatejbotrány óta, amikor is romlott anyatej pótlók és csaló tápszergyártók termékei csecsemők százait mérgezték meg Kínában, folyamatosan nőtt az igény a szoptatós dajkák iránt. Normális esetben ezek a dajkák újszülötteknek adnak anyatejet. Az alábbiakban viszont olyan szoptatós dajkákról lesz szó, akik felnőtteket szolgálnak ki.

vlcsnap-2011-04-25-16h55m59s150.png

Néhány napja jelent meg a kínai sajtóban a hír, hogy a szoptatós dajkák népszerűsége egyre nő a tehetősek körében, főleg az ország déli nagyvárosában Shenzhenben, Guangdong tartományban.

Lin Jun úr szerint - akinek háztartási alkalmazottakat közvetítő cége van a városban - csak kevés szülő engedheti meg magának, hogy ha kell, gyermeke mellé dajkát béreljen. Ezzel szemben egyre nő az igény a gazdag felnőttek között a szopatós dajkák iránt: "Az anyatej nagyon jót tesz az olyan embereknek például, akik nemrég estek át nagyobb műtéten. Anyatej a legjobb tonik, sokkal jobb, mint a madárfészek*.

*A kínaiak a madárfészek levest úgy is nevezik, mint a "Kelet kaviárja". Itt a Collocaliini madárfaj (fecske féle) fészkeit készítik el levesként, mely madarak különleges nyáluk segítségével készítik fészkeiket, gallyak és egyéb külső termék nélkül. A levesnek egyedülálló kocsonyás, gumiszerű állaga van. A kínaiak nagy valószínűséggel már 1200 éve levesként fogyasztják a magas tápértékkel bíró fészkeket, melyek többek között az öregedés és a rák ellen is hatékonynak bizonyulnak, ráadásul javítják a koncentrálóképességet és a libidót. A protein mellett hatféle hormont is tartalmaznak, például tesztoszteront és ösztradiolt is, emellett még szénhidrátokat és kis mértékben lipideket is. Korábbi kutatások kimutatták, hogy a fészkek bizonyos összetevői serkentik a sejtnövekedést, a szövetregenerációt, és még az influenza ellen is védelmet nyújtanak. - Shandong Normal Egyetem kutatói

Lin úgy gondolja, a felnőtteknek kiközvetített szoptatós dajkák lehetnek nemsokára az egyik fő bevételi forrása ügynökségének. Ha szükséges, az ügyfél szophat közvetlenül a mellbimbóból is - mesélt Lin a szolgáltatás részleteiről. Azok pedig, akik szégyenlősebbek, ihatnak pumpával leszívott anyatejet is. Mivel magas áron adjuk termékünket, csak kevés dajka mondott nemet erre a bevételi forrásra.

Szoptatós dajkák több ezer éve léteznek Kínában és mindig a társadalom felsőbb osztályához voltak köthetőek. A gazdag nők engedhették csak meg maguknak, hogy gyermekük születése után azonnal ilyen dajkák táplálják őket, annak reményében, hogy így nem esnek ismét gyorsan teherbe vagy attól való félelmükben, hogy a szoptatás elcsúfítja az alakjukat.

A felnőtteket szoptató dajkáknak is hosszú története van Kínában. Az anyatejet fogyasztották általános kondíciójavítónak, betegségek kezelésére és még ételek készítéskor is. Az ősi Kínában az anyatejet gyakran nevezték az Istenek borának is. Sok császárról és császárnéról tudjuk, hogy kedvelte az anyatejet. Azt tartották, hogy az anyatej tápláló és szinte csodát tud tenni az emberi szervezettel. Például az egyik kínai klasszikus regényben, a Vörös szoba álmában írnak arról, hogy egy befolyásos család női tagja, ha gyengének érezte magát, anyatejet fogyasztott.

21.jpgKép a Vörös szoba álma című filmből

Még ma is sokan hisznek az anyatej felnőttekre gyakorolt pozitív hatásában. Lin szerint, akik a szoptatós dajkáktól megrendelik ezt a szolgáltatást, általában nagyon gazdagok, de rossz egészségi állapotban vannak a sok stressztől és a magas vérnyomástól. Ezek az emberek kétségbeesetten keresnek valamilyen táplálék kiegészítőt, és úgy vélik, hogy az anyatej a megoldás a problémáikra.

Lin ügyfelei között például van egy hongkongi pár, akik mindketten betegek lettek, mikor először megérkeztek Shenzhenbe. Azt mondták nekik, hogy a szervezetük elutasít minden olyan hatékony táplálékot, ami segíthetne a bajukon. Ekkor béreltek fel két szoptatós dajkát, külön-külön mindkettőjüknek, hogy ezzel biztosítsák a napi friss anyatej adagjukat. És ahogy arra számítani lehetett, mára tökéletes egészségnek örvendenek.

A szoptatós dajkák átlagos költsége felnőtt részére 16.000 jüan (600.000 forint) havonta. Csinos és tökéletes egészségnek örvendő dajkák még ennél is többet kereshetnek. Nem csoda hát, hogy a szoptatós dajka lett az új státuszszimbólum a kínai gazdagok körében.

6d784d94jw1e55zgu9249j20au0e7tcj.jpgSzoptatós dajkák ügyfélre várnak Shenzhenben

Wang Bin shenzheni kereskedő szerint is az anyatej fogyasztása a felnőttek körében gyakori, de leginkább műtétek után a gyógyulási szakaszban isszák a betegek. Természetesen a legtöbben pohárból fogyasztják és nem szopnak közvetlenül a mellbimbóból. "Nem vagyunk a középkorban, úriember ilyet nem tesz." - mondta.

Forrás: Alia OBC, Chris Luo SCMP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobster thermidor 2013.07.14. 12:47:49

Azért a friss anyatej mégiscsak jobb a száznapos tojásnál, vagy a bivaly szárított nemi szervénél...

Ladislav 2013.08.26. 16:14:30

Egy átlag szoptatós dajka nem úgy néz ki, mint a fenti képen szereplő hölgy. A realitás az alsó képen tekinthető meg. Az aberrációk egy részét már sikerült átvennie a nyugatnak is.

Pierr Kardán 2013.08.27. 16:57:08

@Ladislav: A csinos szoptatós dajkák többe kerülnek. A felső képen lévő igen sokba kerülhet...
süti beállítások módosítása