pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Átadták a világ legmagasabb Buddha szobrát

2013.05.21. 09:13 Pekingi Zsazsa

Vasárnap adták át a hívőknek a világ legmagasabb és talán legdrágább bronz Buddha szobrát Jiujiang városában, Kelet-Kína Jiangxi tartományában.

A 48 méter magas, arannyal borított Dongling templomi Buddha a Tang dinasztia szobraiból meríti finom vonásait, csakúgy, mint a Longmen Grotto-k, és már emiatt is a kiemelkedő szintű vallási műalkotások közé emelkedik. Méretét tekintve a világ legmagasabb Buddha szobrának is tartják ezt az egyetlen ilyen szabadtéri alkotást Kínában.

Az építési munkák 2007 májusában indultak, miután az Állami Vallásügyi Hivatal engedélye megérkezett. A teljes beruházás költsége körülbelül egy milliárd jüan volt, beleértve a 48 kilogramm aranyat is, amit a szobor borításához használtak fel.

Pénzt nem adott rá a helyi önkormányzat, teljes mértékben buddhista adományokból lett az építés finanszírozva. Azt is bejelentették, hogy a Buddha szobor, turisztikai látványosság, valamint szent és vallási hely egyben, ezért nem működtethet üzleti céllal.

Buddha-11.jpgA szobor Amitabha Buddha-t ábrázolja, a kegyelem és a bölcsesség jelképét

Buddha-5.jpgAmitabha Buddha, vagy más néven "A Végtelen Fény Buddhája" Donglin templomában készült bronzból és 48 kilogramm arany borítja

Buddha-6.jpgDonglin templomát 386-ban alapította egy bizonyos Huiyuan nevű szerzetes, ismert írásának a címe: "Miért nem hajolnak meg a szerzetesek a királyok előtt"

Buddha-10.jpgA 36,5 milliárd forintos Buddha színarany borítása

Buddha-7.jpgTeljes mértékben adományokból készült

Buddha-2.jpgA világ legmagasabb Buddha szobra

Buddha-1.jpgA Buddha a Donglin templom emlékmű íve mögött található, Jiujiang városában, Kelet-Kína Jiangxi tartományában

Fotók: caixin, www.news.cn

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása