pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Miért jobb Barack Obama Kínának mint Romney?

2012.11.07. 05:44 Pekingi Zsazsa

Obama elnök és Mitt Romney Kínát az elmúlt választási év során többször is a gyújtópontba helyezte. De a Kínai netezők is aktívan vitáztak arról, melyik amerikai elnök lenne jobb országuknak. Íme 9 érv, amiből kiderül, miért jobb Obama a kínaiaknak.

obamao.jpg

1. Kína a valuta manipuláló: Obama nem fogja Kínát a "valuta csaló" címkével ellátni mindjárt második ciklusának első napján. Bár a téma igen érzékeny, ez szükségtelen megterhelést jelentene a jelenlegi törékeny kereskedelmi kapcsolatokban. Inkább meg kellene azt erősíteni nem beszélve az enyhén szólva is viharos globális gazdasági környezetről.

2. Obama Ázsiai gyökerei: Bár nem élt Kínában, éveket töltött Indonéziában. Az ázsiai kultúra hatással volt rá és jól ismeri az árnyalatnyi különbségeket is a keleti és nyugati kultúrák között. Indonéziában nőtt fel, Honoluluban járt felső osztályokba és középiskolába. Honolulunak nagy ázsiai népessége van és átfogó sokszínű etnikai közösséget is alkot. A multikulturális háttér teszi őt ügyesebbé interkulturális kérdések kezelésekor.

3. A kosárlabdázó - Köztudomású, hogy a kínai emberek szeretik a kosárlabdát, szinte jobban, mint az amerikaiak. Nézzünk szembe a tényekkel, ha valakit kedvelünk és van bennünk valami közös, hajlamosak vagyunk érte áldozatot is hozni. Lehet, hogy a Kína egyszer hagyja majd Obamát játszani egy CBA :-) (China Basketball Associaton) csapatban is.

4. Obama és Xi Jinping: Xi Jinping imádja a Hollywood-i filmeket, ünnepelt felesége van, aki emellet egy szerény asszony, szereti a kosárlabdát és ő lesz Kína új vezetője. Ismerősnek hangzik? Michelle és Barack Obama szintén fényt és vidámságot hoztak az Ovális Irodába, és mint tudjuk Barack Obama szerelme a kosárlabda. Úgy tűnik tehát, Xi talán jobban kijön vele a diplomáciai helyzetek kezelésekor, mint Romney-val.

5. Obama átláthatósága - Az Obama adminisztráció mindig átlátható volt a döntéshozatalaiban és mindig bőséges információval látta el a nyilvánoságot. Míg rövid távon nem valószínű, hogy a kínai kormány olyan transzparens lesz mint az Obama csapat, de hosszú távon ez a politika talán hatással lehet a kínai vezetésre és motivációt nyújthat ahhoz, hogy több információ legyen majd hozzáférhető a kínai nyilvánosság számára is a jövőben. Romney nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni még az adóbevallását sem.

6. Kereskedelem politika - Obama rugalmas lesz, de kemény is egyben kereskedelmi politikáját illetően. Romney már az első naptól kezdve megcimkézné Kínát és valuta manipulátornak kiáltaná ki és így valószínű, hogy le is rombolná a Kína és az USA közötti kereskedelmet. Ez természetesen magasabb árakat eredményeze és a szabad kereskedelem megromlását a két ország között. Mint tudjuk, a szabad kereskedelem élénkíti a foglalkoztatás növekedését, amire bizony mindkét országnak szüksége van a globális gazdasági válság idején.

7. Obama katonai fordulata - Kína, a Fülöp-szigetek, Vietnam, Malajzia és Brunei közötti feszült tárgyalások közepette az Obama-adminisztráció katonai fordulatot tett Ázsia felé, és csapatokat állomásoztat Ausztráliában. Ez nem arra irányult, hogy valamilyen módon Kínát korlátozza, de a rendfenntartás érdekében fontos volt ez a lépés főleg az ilyen jellegű ellenséges területi vitában. Romney tovább növelné a katonai jelenlétet Ázsiában annak reményében, hogy megakadályozhatja így Kínát a Dél-Kínai tenger iránti területi követelésében ahelyett, hogy a párbeszédet segítené elő a fent említett országok között. Az ő jelöltje a külügyi posztra Joe Lieberman, aki Hillary Clinton-t helyettesítené. Bár Obama is le fogja cserélni Hillary Clinton John Kerry-re, ha a hölgy nyugdíjba vonul.

8. Obama rokonszenvesebb - Obama személyisége sokkal jobban megfelel a nemzetközi politikának, mint Romney-é. Míg Romney kétségtelenül jobb fogás a nemzetközi gazdaságot illetően, a szerethetősége nem hasonlítható össze Obamáéval. Általában az emberek olyanokkal szeretnek dolgozni akiket kedvelnek főleg amikor bonyolult tárgyalásokon, vitákon kell résztvenniük.

9. Romney amerikai munkahelyeket adott át Kínának - Romney persze nem fog munkahelyeket adni Kínának ha elnök lenne, de mint üzletember ezt korábban megtette. Könyörtelenül hajtatott végre versenyképességi és haszon növelő intézkedéseket amerikai cégeknél, melyek révén sok amerikai vesztette el állását. Vajon hasonlóan könyörtelen lenne a Kínával kapcsolatos ügyekkel kapcsolatban? Ettől is félnek itt...

Forrás: chinanewz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása