pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Csak egy kölyökkutyát akart kikerülni két Ferrari Kínában - 2 millió jüan a kár

2016.08.31. 10:30 Pekingi Zsazsa

Lijiang-ban, Yunnan tartomány északnyugati részén két sanghaji rendszámú Ferrari szenvedett balesetet, mert egy  úttestre kiszaladó kiskutyát akartak kikerülni. A balul sikerült mentőakcióban személyi sérülés nem történt, viszont a kiskutya sajnos elpusztult...

tovább »

Egy kínai bank arany fákat állított egyik fiókja elé

2016.08.31. 10:00 Pekingi Zsazsa

Zhengzhou-ban a Bank of Communications igen okos dologra költötte ügyfelei pénzét. Arany fákat "ültetett" a városban lévő egyik fiókjuk elé. Mit akarnak ezzel kommunikálni?

Elhagyott bébikrokodilok százaira találtak egy dél-kínai határvárosban

2016.08.30. 11:30 Pekingi Zsazsa

Több mint 900 elhagyott bébikrokodilt találtak a rendőrök a dél-kínai Kuanghszi-Csuang autonóm terület egyik Vietnammal határos településén - jelentette a helyi média kedden.

Közel száz munkagép tűntetett el egyetlen éjszaka alatt egy felüljárót Kínában

2016.08.30. 08:00 Pekingi Zsazsa

Összesen 68 munkagépet vezényeltek ki péntek este a Yonghemen felüljáró elbontására Nanchang belvárosába, Délnyugat-Kína Jiangxi tartományában.

Átadták a nagyközönségnek a világ leghosszabb és legmagasabb üvegpadlós hídját

2016.08.26. 08:00 Pekingi Zsazsa

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a függőhíd teljes hossza 430 méter, az üvegpadlós rész 300 méter hosszú és 6 méter széles. A völgy aljától számítva 300 méter magasságban épült a Zhangjiajie Nemzeti Parkban két szikla közé kifeszítve. A szerkezet egyszerre 800…

"Míg a halál el nem választ"- így mászta meg egy szerelmespár a világ legmagasabb építkezési helyszínét

2016.08.26. 07:00 Pekingi Zsazsa

Ivan Kuznetsov és Angela Nikolau orosz szerelmespár új "szintre" emelte randizásuk helyszín választását. Megmászták a még építés alatt álló Goldin Finance 117 tornyot Tianjinban, amelyik jelenleg a legmagasabb (darukkal 640 méter) ilyen létesítmény a világon. Az épületet…

Félezer könyvvel mutatkozik be Magyarország a Pekingi Nemzetközi Könyvvásáron

2016.08.26. 06:00 Pekingi Zsazsa

Egy régi adósság törlesztésére nyújt lehetőséget a Pekingi Nemzetközi Könyvvásár, amelyen Magyarország első ízben, mintegy 500 könyvvel jelent meg a régió országai közül a legnagyobb kiállítóhellyel - erről Íjgyártó István a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért…

Tajvani Pokemon Go őrület - Valaki látott egy Snorlax-ot!

2016.08.25. 08:15 Pekingi Zsazsa

Csak három hete indult Tajvanban a Pokemon Go, így érthető az őrület Tajpej északi kerületében, Beitouban. Az elmúlt napokban már 349 tajvani autóst is megbüntettek vezetés közbeni játék miatt. De ez az őrület mindenen túltesz!

Államfőnek járó külsőségekkel fogadták a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjít Pekingben

2016.08.19. 09:00 Pekingi Zsazsa

Államfőknek járó külsőségekkel fogadták Pekingben csütörtökön Aung Szan Szú Kjí mianmari államtanácsost, egyben külügyminisztert, aki ebben a minőségében most először utazott olyan országba, amely nem tartozik a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségéhez (ASEAN).

Magyarország is díszvendég lesz a Pekingi Nemzetközi Könyvvásáron

2016.08.19. 08:30 Pekingi Zsazsa

Magyarország a közép-kelet-európiai országokkal közösen kapott meghívást a Pekingi Könyvvásárra, amelyet augusztus 24. és 28. között rendeznek meg - közölte csütörtökön az MTI-vel a Balassi Intézet.

71 éves nagyfater milyen?!

2016.08.18. 13:00 Pekingi Zsazsa

Internet celeb, azaz Wanghong lett egy pillanat alatt ez a 71 éves kínai férfi, aki a hónap elején állt modellt fiatal fotósoknak.

Most a fekete szín a menő Pekingben

2016.08.18. 11:30 Pekingi Zsazsa

Divatkedvelő és követő kínaiakat kapott lencsevégre a China.org fotósa hétfőn Peking keleti részén lévő bevásárló-  és szórakoztatónegyedben, a Sanlitunban. A fekete viselet viszi most a pálmát a kínai fővárosban. Fotók: Guo Yiming / China.org.cn

Kivégezték egy gyermekkereskedő banda vezetőjét Kínában

2016.08.17. 12:00 Pekingi Zsazsa

Kivégezték kedden egy nemzetközi gyermekkereskedő hálózat főkolomposát Kínában. A bűnözők egy év alatt több mint 20 csecsemőt és kisgyereket csempésztek Vietnamból Kínába.

Hangzhou-ban már Alipay-el is lehet fizetni a buszok viteldíját

2016.08.17. 11:00 Pekingi Zsazsa

Hangzhou-ban, Kelet-Kína Zhejiang tartományában lehet előszőr Kínában a buszok viteldíját az Alibaba népszerű online fizetési szolgáltatásával, az Alipay-el kiegyenlíteni. A dolog persze nem véletlen, hiszen az Alibaba főhadiszállása is ebben a városban van. Az év végéig összesen 20 busz fog…

Ezúttal "csak" 6000-en pancsiztak Kína egyik legnagyobb a medencéjében

2016.08.16. 11:30 Pekingi Zsazsa

Hétvégén Suiningban, Délnyugat-Kína Szecsuan tartományában a meteorológiai szolgálat 40 fokot jósolt. Nem kellett volna! Máris elindultak a helyiek egy kicsit hűsölni.

Nanningi autósok így védekeznek a patkányok ellen

2016.08.16. 10:00 Pekingi Zsazsa

Nanningban, Dél-Kína Guangxi Zhuang autonóm terület fővárosában, közel a vietnami határhoz az utóbbi időben elszaporodtak a patkányok. Sok autósnak okoznak bosszúságot Remy (L'ecsó) rokonai, mert kábeleket, csöveket és más gépkocsi alkatrészeket rágnak szét az utcán garázdálkodó éhes dögök.

süti beállítások módosítása