pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Divattörténeti esemény - elkelt a világ legdrágább táskája

2016.05.31. 14:30 Pekingi Zsazsa

Rekordáron, több mint 300 ezer dollárért (84,7 millió forintért) kelt el egy mattfehér, himalájai krokodil bőréből készült, gyémántokkal díszített Birkin-táska a Christie's hongkongi árverésén.

tovább »

Nagyon komoly Warcraft kiállítás nyílt Pekingben

2016.05.31. 11:30 Pekingi Zsazsa

Több száz "eredeti" kelléket és jelmezt állítottak ki a videojátékból készült akciófilm, a Warcraft bemutatójára Pekingben egy nagyszabású expón, amely jelenleg a látogatók ezreit vonzza. A tematikus kiállítást két frakcióra osztották a "Szövetség" és a" Horda" zónákra, a videojáték-rajongók…

Láttál már kölyökzsiráf magasságmérést?

2016.05.31. 10:30 Pekingi Zsazsa

Cukiság bomba! Zsiráfot és bengáli tigriskölyköket méricskélnek gondozók a Chongqing Safari Park-ban május 29-én. Nem a legprecízebb eljárás, de fotónak kiváló.

Kínai férfi meg akarta javítani a mosógépét, de a feje beszorult a dobba

2016.05.31. 06:30 Pekingi Zsazsa

Egy Fujian-i férfi mosógépe lerobbant. Mielőtt nekiesett volna a masina szétszedésének - "precíz" ember lévén - előbb bekukkantott a belsejébe, remélve, hogy megtalálja a hiba okát. De csak egy dologra jött rá nagyon gyorsan - beszorult a feje a forgódobba.

Veszélyeztetett kínai aligátorok eddigi legnagyobb csoportját engedték a szabadba

2016.05.30. 16:00 Pekingi Zsazsa

Tizennyolc fogságban született és nevelkedett kínai aligátor kezdhet új életet természetes környezetében, a Jangce folyóban - adta hírül a kelet-kínai Anhuj tartományi alligátortenyésztő központ.

Mourinho és Guardiola Pekingben találkozik egymással

2016.05.27. 15:00 Pekingi Zsazsa

Az elmúlt évtized két legsikeresebb futballedzője, José Mourinho és Josep Guardiola Pekingben kerül szembe először egymással új csapataik élén.

Range Rover vs. Jaguar

2016.05.25. 10:00 Pekingi Zsazsa

A futók után az utcaseprők maraton futása következett

2016.05.25. 08:45 Pekingi Zsazsa

Vasárnap rendezték Dalianban, Liaoning tartományban a 29. Dalian International Marathon-t, ami a Dalian Nemzetközi Konferencia Központ elől indult. A fényképek tanúsága szerint a szemetelésben a kínai futók is erősek voltak. Forrás: Sina

Bougainvillea kimaxolva

2016.05.25. 08:30 Pekingi Zsazsa

Nanningban a Guangxi Építőipari Szakiskola és Szakközépiskola egyik épületét egy 15 méter magas virágzó Murvafürt (Bougainvillea) dísziti. A Bougainvillea törzsének átmérője körülbelül 10 cm, sűrű ágai egészen az ötödik emeletig érnek fel. A helyiek "virág vízesésnek" nevezték el az impozáns…

Ez már a kínai közlekedési rendőrnek is sok volt

2016.05.25. 08:00 Pekingi Zsazsa

A hónap közepén történt, hogy a Shanxi autópályán a közlekedési rendőr megállította  a képen látható "teherautó-szendvicset" és a megengedett súlyhatár túllépése miatt megbüntették a legalsó tehergépkocsi vezetőjét.

Vad ázsiai elefántok végeztek két emberrel Délnyugat-Kínában

2016.05.23. 11:00 Pekingi Zsazsa

Két héten belül két emberrel is végeztek vad ázsiai elefántok a délnyugat-kínai Jünnan tartományban.

Peking elégedetlen az új tajvani elnök üzenetével

2016.05.21. 11:00 Pekingi Zsazsa

Pekingnek hiányérzete van az új tajvani elnök beiktatási beszédének azon részével kapcsolatban, amely a kétoldalú viszonyra vonatkozó utalásokat tartalmazza - derül ki a tajvani ügyekért felelős hivatal pénteki közleményéből.

Peking dühös, mert ötszörösére nőtt Amerikába irányuló acélexportjának vámja

2016.05.19. 10:00 Pekingi Zsazsa

Peking rendkívül ingerülten reagált arra a washingtoni döntésre, miszerint több mint 500 százalékos vámmal sújtják a kínai hidegen hengerelt laposacél-termékeket.

A "Kövess engem" projekt tajvani módra

2016.05.18. 16:00 Pekingi Zsazsa

Egy tajvani pár ügyesen kiparodizálta az Instagram híres orosz fotósát Murad Osmann-t, aki a sokak által közismert "Follow me to" (Kövess engem) projekt kitalálója. Az orosz fotós a barátnőjét követve és a kezét fogva világ körüli útjuk során közismert látványosságoknál készítettek fotókat. Egy…

Ma ettől robbant fel a kínai net

2016.05.18. 14:30 Pekingi Zsazsa

A Szecsuan Délnyugati Polgári Repülési Főiskola hallgatói spontán leszaladtak a konditerembe és csináltak néhány fényképet. Fel is robbant a kínai intranet... Forrás: NetEase, Newssc.org

A hongkongiak egy része nem látja szívesen a kínai csúcsvezetés harmadik emberét

2016.05.18. 12:30 Pekingi Zsazsa

Hongkongban nyolcezer rendőrt mozgósítottak abból az alkalomból, hogy kedden háromnapos látogatásra érkezett a kínai csúcsvezetés harmadik embere, Csang Tö-csiang (Zhang Dejiang) parlamenti elnök.

Mégis megszólalt a kínai média a "kulturális forradalom" évfordulóján

2016.05.18. 12:00 Pekingi Zsazsa

Kína sosem engedheti meg és sosem fogja megengedni, hogy még egyszer valami hasonló történjen, mint az öt évtizede kezdődött "kulturális forradalom" - fogalmazott a Zsenmin Zsipao című központi pártlap véleményrovatának szerzője az újság keddi számában.

Pekingi zsaru 8 kínzó órán át plankolt és világrekordot döntött

2016.05.17. 08:30 Pekingi Zsazsa

Mao Weidong 45 éves rendőr, a pekingi "TEK" tagja és plankoló nagymester saját rekordját is megdöntötte a 8 óra és 1 perces azaz egy munkanapnyi plankolásával. KÉPEK és VIDEÓ

Ötven éve kezdődött a "kulturális forradalom" - Kína hallgat az évfordulón

2016.05.17. 07:00 Pekingi Zsazsa

Kína hallgatásba burkolózott hétfőn, az éppen fél évszázada útjára indított "proletár kulturális forradalom" évfordulóján - sem hivatalos nyilatkozat, sem a média nem utalt az évfordulóra. Li Zhensheng sokáig rejtegetett fotói

A parlamenti kapcsolatok voltak terítéken Mátrai Márta pekingi tárgyalásain

2016.05.17. 06:00 Pekingi Zsazsa

A magyar és a kínai parlament közötti együttműködés újabb lendületet kaphat, miután a szakbizottságok szintjén új lehetőségek nyílnak. A kínai törvényhozás vezetői kinyilvánították, meggyőződéssel törekszenek a kapcsolatok erősítésére - mondta Mátrai Márta háznagy, az Interparlamentáris Unió…

süti beállítások módosítása