pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

"Harapj rá" - Pekingben és Sanghajban a terítéken Magyarország

2016.03.20. 09:00 Pekingi Zsazsa

Magyarország, a magyar ételek kerülnek terítékre a kínai főváros nagy hagyományokkal rendelkező Mincu szállodájában egy hónapon át. Sanghajban magyar cukrászati heteket tartanak.

magyar_kultura_gasztronomia_ki_na-1.jpg

Magyar hetek kezdődtek a pekingi belvárosi Mincu szállodában. A Magyar Kulturális Intézet munkatársai köszöntik az ünnepélyes megnyitó résztvevőit.

A pekingi magyar hetek pénteki megnyitóján ezúttal is huszárok és népi táncosok léptek fel, a szálloda pedig, amely magyar ételek sorát tette az étlapjára, egész falakat beborító magyaros dekorációval díszítette fel éttermét.

magyar_kultura_gasztronomia_ki_na-2.jpg

Szilas Cecília peking magyar nagykövet köszönti a magyar hetek rendezvénysorozat megnyitójának résztvevőit a Pekingi Mincu szállodában.

A magyar konyhára magyar szakács felügyel, a programokat, így az előadásokat, gyerekfoglalkozásokat, filmvetítéseket a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezi, de lesznek a magyarországi turizmust népszerűsítő és a tudománydiplomáciát érintő programok is. Az eseményt Szilas Cecília pekingi magyar nagykövet és Csaj Li-csün, a Mincu Hotel vezérigazgatója nyitotta meg. A nagykövet közölte: az eseménysorozattal szeretnék Magyarországot a turisták és a potenciális befektetők számára egyaránt vonzóvá tenni.

magyar_kultura_gasztronomia_ki_na-3.jpg

Magyar néptáncosok és huszárok részvételével megkezdődtek a magyar hetek a pekingi belvárosi Mincu szállodában.

Sanghajban március közepétől Magyar Cukrászati Heteket tartanak két héten át. A kelet-kínai metropolisz egyik patinás épületében, a Hudec László magyar építész tervezte Park Hotelben a történelmi Gerbeaud cukrászda és baristája által készített hagyományos magyar cukrászsütemények és minőségi kávé fogadja a betérőket.

magyar_kultura_gasztronomia_ki_na-6.JPG

A szálloda lobbyjának bárjában délutánonként Blaho Attila zongoraművészt hallgathatják, miközben válogathatnak a lúdláb torta, az eckler fánk, a somlói galuska és a kecskeméti barackpuding közül - mondta Szentmártoni Lívia, a sanghaji magyar főkonzulátus szakdiplomatája az MTI-nek.

A lúdlábhoz eredeti belga csokoládét használnak, a somlóiba tokaji aszú, a pudingba pedig kecskeméti barackpálinka kerül.

magyar_kultura_gasztronomia_ki_na-4.JPG

Mint a szakdiplomata elmondta, ebben a két hétben a lobbyt a Sanghajban már ismert Minya Viktória neves magyar parfümőr Eau de Hongrie illatával borítják be, és ehhez szintén egy magyar cég, a SOL levegőillatosító berendezéseit használják.

magyar_kultura_gasztronomia_ki_na-5.JPG

A megnyitóra a sanghaji kerületek és a helyi külképviseletek vezetőin kívül üzletembereket is hívtak, és azt remélik, hogy e luxuskategóriás megjelenéssel sikerül felkelteni az érdeklődést Magyarország és "rejtett kincsei", a cukrászipari remekek iránt is - mondta Szentmártoni Lívia.

Forrás és Fotók: MTI / Peking / Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása