pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

40 éves rohadt hús került az éttermek asztalára - Virágzik a húscsempészet Kínában

2015.06.24. 17:00 Pekingi Zsazsa

Több mint 3 milliárd jüan, vagyis 134 milliárd forint értékben csempésztek fagyasztott húst Hongkong érintésével Vietnamon át a kínai szárazföldre. A legutóbbi akcióban 800 tonnát foglaltak le, köztük az 1970-es években csomagoltakat is - jelentette a kínai média szerdán.

kinai_hus_csempeszet-1.jpg

A közelmúltban végrehajtott rendőrségi művelet során az illegális import áru között marhahúst, csirkelábakat és kacsanyakakat találtak mintegy 10 millió jüan (447 millió forint) értékben. A rajtütést a 72 milliós Hunan tartomány székvárosának nagybani piacán hajtották végre; 20 gyanúsítottat kerítettek kézre, vezetőjük és 16 másik egyetlen családhoz tartozik. Vannak, akiket még keresnek.

kinai_hus_csempeszet-2.jpg

A nyomozás során felderítették, hogy mielőtt a hús Csangsába érkezett volna, előtte Hongkongba szállították konténerekben, majd onnan Vietnamba küldték tovább, ahonnan kisebb adagokban csempészték egy határvárosból Kína területére. Az elosztó központból azután egy részét Kantonba, a többit Szecsuanba és Csungkingba küldték tovább. A végállomásaik többnyire éttermek, élelmiszer-áruházak voltak, vagy online találtak vevőre.

kinai_hus_csempeszet-3.jpg

A sajtóbeszámolók szerint a csomagok közül a Csangsába vezető 12 órás út során több felengedett, a hús oszlásnak indult, romlani kezdett és erős szagot árasztott.

kinai_hus_csempeszet-4.jpg

Júniusban 14 kínai tartományban tartottak razziákat és ezek eredményeként több mint 100 ezer tonna marha, sertés, csirke és egyéb - az országba illegálisan érkezett - kétes eredetű húst foglaltak le. Ezekkel összefüggésben 21 csempész-, értékesítési hálózat bukott le.

kinai_hus_csempeszet-5.jpg

A hongkongi South China Morning Post című lap e témával kapcsolatos legfrissebb, szerda esti online cikke olyan forrásokra hivatkozik, amelyek szerint a Dél-Amerikából, elsősorban Brazíliából Hongkongon keresztül csempészett marhahús mellett létezik egy alternatív útvonal is, amely Indiából Vietnamon keresztül vezet a dél-kínai Kuanghszi-Csuang autonóm területre. Állítólag tonna százezrek érkeznek így kínai földre és gyanítható, hogy sok úgynevezett hotpot étterem használja e húsokat alapanyagként.

kinai_hus_csempeszet-6.jpg

A lapban megszólaltatott szakértő szerint feltételezhető, hogy a bűnözők nagy mennyiségű tartósítószerrel igyekeznek a hosszú idejű "tárolást" elősegíteni, de az áru olyan baktériumokat is tartalmazhat, amelyek mérgezőek. Hozzátette, e végső soron rákkeltő tartósítószerek íztelenek, nehéz őket kimutatni és a sütéskor nem semmisülnek meg.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: Daily Mail

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása