pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kínai álom - BMW 730Li vásárlás százezer darab 1 jüanossal

2015.04.21. 06:45 Pekingi Zsazsa

Egy kínai nő igencsak megdöbbentette az autószalon személyzetét, amikor egy új BMW 730Li személygépkocsi vételárát sajátosan értelmezett részletfizetéssel egyenlítette ki. Mindjárt az elején 100 000 jüant (4.5 millió forintot) 1 jüanosokban adott át a kereskedésnek...

bmw-vasarlas-1.jpg

A Zhengzhouban, Henan tartomány fővárosában található autókereskedés 20 alkalmazottja hat órán keresztül számolta a bankjegyeket 9:30-tól délután 3:30-ig megállás nélkül, írja a South China Morning Post az Eastday.com hírportálra hivatkozva.

bmw-vasarlas-2.jpg

A hölgy, akinek a nevét nem sikerült megtudni, élelmiszer kiskereskedelemmel foglalkozik és a közel egy millió jüanos autó vételárának fennmaradó részét hitelkártyájával fizette ki.

bmw-vasarlas-3.jpg

Állítása szerint sokan fizettek neki 1 jüanos bankjegyekkel a boltjában és mivel nagyon elfoglalt, nem volt ideje azt átváltani. Azt gondolta, összegyűjti a bankjegyeket és amikor autóvásárlásra kerül a sor, ezeket is felhasználja.

bmw-vasarlas-4.jpg

Li Moran, a szalon ügyvezető igazgatója elmondta, ez az első alkalom náluk, hogy valaki ennyi bankjeggyel fizessen nekik. Teljesen meglepte őket a sok papírpénz látványa.

"Olvastam már arról, hogy emberek szeretnek apróval fizetni amikor kocsit vesznek, de arra nem gondoltam, hogy mindez velünk is megtörténik egyszer." - nyilatkozta az Eastday.com-nak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2015.04.22. 12:54:55

A pénz az pénz. Sztem jól állnak hozzá a kínaiak. Nem tudom, nálunk mit szólnának, ha rollnizott 100 forintosokban akarnám kifizetni egy új Astra árát akár. Mert volt kínában olyan szitu is, amikor - nem egy BMW 730 árát - aprópénzben fizette ki a zöldséges. És ugyanezzel a hozzáállással kezelték a helyzetet.

dhrbikes 2015.04.22. 13:34:15

Van valami szabály, hogy x ezer darab érmét vagy bankjegyet kötelező maximum elfogadni.

SaGa 2015.04.22. 13:39:37

A '70-es években én is számolgattam aprópénzt autóért, igaz, nem millás tételben, de akkoriban az is sok pénz volt. A Hungaroszervizben lehetett megvenni az olyan (többnyire használt, bár néha új is került) nyugati kocsikat, amiket valaki be akart hozni, de nem tudta kifizetni a VÁM-ot, vagy más okból lefoglalták és eladták. Egy mercit vett meg egy cigánycsalád. Mikor megkérdezte tőlük a kereskedő, hogy hitelre veszik-e, azt mondta a családfő: Á, azt nekünk nem adnak és az asszonyok előkaptak a sokszoknyáik alól pár batyut, tele fémpénzekkel, és kiborították az asztalra. Volt pár bankó is, de a nagyrésze 1-2-5 Ft-os. Ott is a fél szerviz ezt számolgatta, rollnizta, valami 170 rugót kellett nekik leperkálni érte.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.04.22. 13:58:46

Milyen butak. Miutan megszamoltak volna ezer yuant, lemertek volna egy konyha merleggel es onnantol csak meregetni kellett volna kb. azonos meretu kupac sullyat. Nem mindegy ha par yuan kevesebb lett volna?

A 730iL 1 millio yuan?? Bakker, nem is tudtam. Itt ahol lakom meg masodik kocsinak is vesznek olyat. Ma is lattam ketto uj 750iL a parkoloban, rendszam nelkul, nyilvan vadi uj.

fannó 2015.04.22. 15:24:19

@SaGa:

Szerencsére azóta feltalálták a konyhamérleget.
Lemérsz 100 db 5 Ft-ost, majd onnantól már tudod, hogy egy vödörbe összegyűjtött adag hány 5Ft-ost takar.

eöeöe 2015.04.22. 16:21:07

itthon is vettek már maseratit 1000-2000 forintos bankjegyekből

SaGa 2015.04.22. 16:46:43

@fannó: Egy autószerelő műhelyben elég ritka a precíz konyhai mérleg. Meg az nem rolnizza be a pénzt, aprót egyszerűbb 25-50-es oszlopokba rendezni, az első után már csak azonos magasságúakat kell csinálni, számolni se kell.
Egyébként azóta feltalálták a bankjegyszámlálót meg a zsetonszámlálót is...

fannó 2015.04.22. 16:58:01

@SaGa:

Úgy tűnt kéznél volt egy roma család. 3 vödröt adni nekik, válogassák szét a pénzt. Addig lehet szerezni egy mérleget. Ha később a bankban kiderül, hogy hiányzik 8db 5Ft-os, akkor állom én a kárt.
A bankban zsákos befizetés is van.
Ehhez nem kell érmeszortírozót (gondolom ezt az eszköznevet kerested) venni.
Így végeredményben kb. 3 percet kell a roma családdal foglalkozni.

SaGa 2015.04.22. 20:18:05

@fannó: Mondom, történt mindez 1978-ban. Akkoriban ilyen úri huncutságok, mint bankjegyszámláló, meg érmeszortírozó max a nemzeti Banknál voltak...
Szegény autószervizi ügyfélszolgálatosoknak, pénzügyeseknek, meg épp arra tévedő szerelőknek maradt a számolgatás, tornyozgatás...
süti beállítások módosítása