pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kínában az újságírók közti információcserét is korlátozzák

2014.07.12. 10:00 Pekingi Zsazsa

kínai újságírók nem adhatnak tovább a munkájuk során szerzett információkat más olyan külföldi és belföldi sajtóorgánumoknak, amelyeknél nem állnak alkalmazásban, és engedély nélkül továbbra sem publikálhatnak külföldi médiumokban - áll abban a központi szabálygyűjteményben, amely az államtitkok és a bizalmas információk védelmére is kötelezte a zsurnalisztákat.

kínai-újságírók-1.jpeg

Az állami médiafelügyelet hivatala csak ezen a héten hozta nyilvánosságra a szakmai körökben már a múlt hónap végén ismert dokumentumot, amely részletesen is kifejti, hogy például az újságíró "nem viheti ki" a nem nyilvánosságnak szánt, szerkesztőségben vagy interjúk során szerzett információkat, dokumentumokat, a munkahelyi értekezleteken elhangzottakat. Ez különösen vonatkozik az üzleti és az államtitkokra.

kínai-újságírók-2.jpeg

Amennyiben a szabály megsértésének súlyos a következménye, a felelős büntetésre, így újságíró-igazolványának bevonására számíthat - erről az állami hivatal illetékese beszélt a Hszinhua hírügynökségnek. Megerősítette, hogy az intézkedésekkel az elmúlt évtizedek negatív tapasztalatai alapján a belső információkezelést szeretnék rendbe tenni.

kínai-újságírók-3.jpeg

Az újságírókra vonatkozó utasítások része, hogy "a riporterek, a szerkesztők, a műsorvezetők semmilyen formában, semmiféle médiumon keresztül nem terjeszthetnek államtitkot, s ilyen jellegű információt magánleveleikben sem említhetnek meg, blogokon, a közösségi médiában sem hozhatnak nyilvánosságra". A munkáltatóknak a vonatkozó törvény értelmében munkavállalóikkal szerződést kell kötniük, amelyben e kötöttségeket rögzítik.

Megfigyelők az intézkedéssel kapcsolatban megjegyzik: a múltban előfordult, hogy újságírók olyan információkat, amelyeket nem közölhettek le lapjukban, a közösségi média csatornáin hoztak nyilvánosságra, de előfordult az is, hogy külföldi tudósítókat "hívtak segítségül".

Forrás: MTI - Peking, Fotók: Reuters, European Pressphoto Agency

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.