pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Egy lista a világ legdrágább dolgairól

2014.06.20. 17:00 Pekingi Zsazsa

A Nemzetközi Űrállomás (International Space Station vagy ISS) az egyik legdrágább dolog a világon, amit ember valaha készített. Az űrállomás körülbelül 360-380 km magasságban, alacsony Föld körüli pályán kering. 33 769 milliárd forintba került.

világ-legdrágább-dolgai-1.jpg

A világ legdrágább bonsai fája 300 éves és 220 millió forintért el is vihető.

világ-legdrágább-dolgai-2.jpg

A világ legdrágább könyve a Leicester Kódex Leonardo da Vincitől. Az Armand Hammer örökösei által eladott 1508 és 1509 között íródott jegyzet Leonardo da Vinci tudományos értekezéseit tartalmazza. Bill Gates 31 millió dollárért (7 milliárd forintért) vásárolta meg. Bill és Melinda Gates a Leicester-kódex névre keresztelték át, mivel Leicester grófja jutott hozzájuk még 1717-ben.

világ-legdrágább-dolgai-3.jpg

Az egyik legdrágább óra a világon az A. Lange Söhne Grand komplikáció. Ezt a rendkívül bonyolult, 876 kézzel kovácsolt alkatrészből, 7 komplikációból és 14 funkcióból álló rendkívül pontos órát csak egy ember tudja elkészíteni a világon, és neki is egy évbe telik egyetlen darabnak a legyártása. Hongkongban "ment el" egy 563 millió forintért, év végére kész is lesz az első darab.

világ-legdrágább-dolgai-4.jpg

A legdrágább magánrepülőgép a világon az Airbus 318 Elite Private Jet, és ha szeretnél egy ilyet, jobb ha van 14 milliárd forintod plusz az üzemeltetésre is egy kis félretett pénzed.

világ-legdrágább-dolgai-5.jpg

A legdrágább konyakot a világon Henrik Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne-nak hívják (mondjuk ki gyorsan 3-szor!). Ezt a vegyes elixírt IV. Henrik király egyenes ági leszármazottjai készítik 1776-óta az örökség részeként. A csodálatos párlatot 100 évig érlelik speciális hordóban majd egy 6500 gyémánttal kirakott, 24 karátos aranydugóval lezárt ékszerüvegbe palackozzák. Egy üveg belőle 450 millióba kerül, azaz egy korty 4.5 millió forintba.

világ-legdrágább-dolgai-6.jpg

A világ legdrágább kutyája a szép és nagy tibeti masztiff. Kínában több mint 300 millió forintnak megfelelő jüanért kelt el egy 11 hónapos tibeti masztiff kölyök.

világ-legdrágább-dolgai-7.jpg

Nos, ez a fénykép a világ legdrágább fotója: Gursky: Rhein II. (1999)! Németországban élő és alkotó, a világhírű Düsseldorfi Iskola egyik fontos képviselője Andreas Gursky Rhein II (Rajna II.) című fotójáért egészen pontosan 4.338.500 dollárt, majdnem egymilliárd forintot fizettek.

világ-legdrágább-dolgai-8.jpg

A legdrágább kard a világon Napóleoné volt, most 6.4 millió dollárt azaz 1.4 milliárd forintot ér.

világ-legdrágább-dolgai-9.jpg

A világ legdrágább autója 2014-ben jelenleg a Lamborghini Veneno, listáron 4.6 millió dollár, "kicsivel" több, mint 1 milliárd forint. Alkudni kell!

világ-legdrágább-dolgai-10.jpg

A világ legdrágább pezsgője a csodálatos Gout de Diamants Champagne, amiből egy üveg 1.2 millió dollár, több mint 270 millió forint. Igazából nem az ital miatt ilyen drága, hanem a betétes üveg nyomja meg az árat, ami 18 karátos fehérarany lapokkal és középen egy 19 karátos gyémánttal van díszítve.

világ-legdrágább-dolgai-11.jpg

A legdrágább gomba a világon, egy olasz fehér Alba szarvasgomba, 1,51 kilogramm 160.406 dollár azaz 36 milliót kell adni érte a Lehel piacon.

világ-legdrágább-dolgai-12.jpg

A legdrágább számítógép a világon a hatalmas "Tejút 28243" szuperszámítógép Guangzhouból, Kínából. Az ára 400 millió dollár (90 milliárd forint), ha esetleg újra meg kéne építeni.

világ-legdrágább-dolgai-13.jpg

A legdrágább brácsa a világon a Stradivarius MacDonald brácsa, 1719-ben készült, és az egyike a még 10 "túlélő" brácsáknak, amelyeket a híres mester készített. A közelmúltban eladtak egyet 45 millió dollárért (10.1 milliárd forintért).

világ-legdrágább-dolgai-14.jpg

A legdrágább sör a világon az Antarktisz Nail Ale, ha meg akarod kóstolni, akkor jobb, ha készen állsz arra, hogy 400.000 forintot kell fizess egy palackért. Tényleg rohadt jó okot kell találni az ünneplésre.

világ-legdrágább-dolgai-15.jpg

Forrás: The Daily Mailer

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PermanentDestructor 2014.06.21. 17:49:14

A legtöbb dolog magas ára még csak-csak érthető, mert valóban annyira különleges, de a fotó miért kerül ennyibe? Utánaolvasta, de még így sem értem, számomra nem tűnik akkora durranásnak.

gizmo26 2014.06.22. 01:52:42

Jó sok borsodi cigányfalut lehetne etetni ennek a sok csecsebecsének az árából. Meg jó sok lélegeztetőgép, inkubátor, étezési utalvány, meg felújított panellakás is kijönne belőle.

monddazigazatmar 2014.06.22. 05:24:09

Azt a fotót magyarázza már el valaki, mert a végén még azt hiszem, hogy zsarolás, pénzmosás vagy valami adózási trükk van mögötte :)

2014.06.23. 02:59:41

Az a fotó mifasz?
süti beállítások módosítása