Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Az ázsiai Auschwitz horrorja - dokumentumfilm készül a 731-es egységről (18+)

2014.02.24. 16:25 Pekingi Zsazsa

A japán császári hadsereg titkos biológiai és vegyi hadviselési alakulatáról, a 731-es egységről szóló dokumentumfilm forgatásába kezdtek az északkelet-kínai Harpinban, amelynek külső kerületében még állnak az egykori komplexum épületmaradványai. (18+ KÉPEK)

Unit731.jpg

A 731 címet viselő, ötször hatvan perces filmsorozatban egykori szemtanúk és kutatók szólalnak majd meg, emellett archív felvételeket is szerepeltetnek benne. A forgatás helyszínei között szerepel Kína mellett az Egyesült Államok, Oroszország és Japán.

Unit-731-001.jpg

"Sohasem lehet kárpótolni a kínai embereket a megszálló japán hadsereg által okozott sérelmekért, a történelemre emlékeznünk kell, a katasztrófát sosem feledhetjük" - mondta a 73 éves Li Feng-csin túlélő a film tervének bejelentése alkalmával.

Unit-731-007.jpg

A hírhedt 731-es egység a Kínára és Délkelet-Ázsiára kiterjedt biológiai hadviselés japán központja volt, egyesek szerint a világ legnagyobb ilyen jellegű kísérleti bázisa. 1932-ben, Mandzsúria megszállásával egy időben hozták létre "járvány-megelőzési és vízellátási egység" fedőnévvel egy orvos tábornok vezetésével. Gigantikus kutatási és fejlesztési komplexumát a Harpin melletti Pingfangban működtették. Hat négyzetkilométeren terült el és 150 épület állt rajta, körülbelül háromezren éltek benne, köztük 300-500 orvos és kutató.

Unit-731-005.jpg

Gyáraiban bolhatenyészeteket tartottak, bubópestis-baktériumok előállítására alkalmas technológiákat alkalmaztak, a területén tárolt konténerekben vegyi és biológiai tenyészanyagokat tároltak. A kutatók kísérleteik nagy részét élő embereken végezték. Nem ritkán altatás, érzéstelenítés nélkül operáltak, boncoltak. Feljegyzések szerint főztek, centrifugáztak és mélyhűtöttek is embereket, de volt, hogy transzfúzióval lovak vagy más állatok vérét juttatták áldozataikba.

Unit-731-06.jpg

A háború alatt összesen több ezer biológiai és vegyi támadást hajtottak végre, így például Csöcsiang tartományban, Hunanban, Csiangszuban, Csilin, Kuangtung, Jünnan és Hejlungcsiang tartományokban. Az áldozatok számát több százezerre teszik. A szennyezett területeken sokan kegyetlen kínok között haltak meg.

Unit-731-008.jpg

Egy kínai szerző által tavaly a témában megjelentetett könyv szerint a 731-es egység kutatói több mint 10 ezer emberen végeztek kísérleteket. Kínai, szovjet, mongol és koreai polgári személyek, hadifoglyok egyaránt voltak az áldozatok között. A visszavonuló japán hadsereg végül felrobbantotta a bázist, amikor a Szovjetunió 1945-ben elfoglalta Harpint.

731-Abe.jpg

A japán miniszterelnök Shinzo Abe egy 731-es számozású gépben pózól. Nincsenek véletlenek...

Miután Japán kapitulált 1945 augusztusában, Douglas MacArthur tábornok, a megszálló erők amerikai főparancsnoka a biohadviselés kutatási eredményeinek átadásáért cserében garantálta a 731-es egység tagjainak büntetlenségét.

Forrás: MTI - Trebitsch Péter, History Channel - YouTube, Charonboat (a durva képek pixelezés nélkül), CNN

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2014.02.25. 10:36:41

Erről már két film is készült. Az orosz Philosophy of a Knife és a hongkongi/kínai Men Behind the Sun. Egyik felkavaróbb, mint a másik.

hhh. 2014.02.25. 12:47:04

Propaganda. A kínaiak vérszemet kaptak...

Pekingi Zsazsa · http://pekingikacsa.blog.hu 2014.02.25. 12:53:00

@hhh.: ...csak sajnos megtörtént a dolog. Hitler is tőlük tanult... Az ilyen dolgokat nem szabad elfelejteni, talán ezért is készül a "propaganda" azaz a film.

hhh. 2014.02.25. 13:37:17

@Pekingi Zsazsa: egyszerű. A kínaiak észrevették, hogyan lehet még 70 évvel a 2. vh után is kárpótlást fizettetni a németekkel, hát bepróbálkoznak ők is Japánnal.
Az, hogy valójában mi történt, nem egy kínai dokumentumfilmből fogjuk megtudni - ha megtudjuk valaha...

t74 2014.02.25. 16:50:07

@hhh.: Egyszerű. Amint lehetővé válik az időutazás önt visszaküldik abba a japán komplexumba, mint kísérleti alanyt. Amennyiben túléli, beszámolhat arról, hogy tényleg csak a pénzre utaznak-e a kínaiak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.25. 20:30:45

@hhh.: Jujj,csst,érzékeny témát érintesz!
Mondjuk ez a téma nem folyik a csapból is,mint a másik.

sírjatok 2014.02.25. 20:30:46

@t74: "Amint lehetővé válik az időutazás"

Láttál már időutazót, aki a jövőből jött? Nem? Akkor ebből ki lehet találni, hogy időutazás sohasem lesz, mert akkor mindig is lenne.

sírjatok 2014.02.25. 20:30:56

Itt a lényeg:

"Douglas MacArthur tábornok, a megszálló erők amerikai főparancsnoka a biohadviselés kutatási eredményeinek átadásáért cserében garantálta a 731-es egység tagjainak büntetlenségét."

Magyarul így a kísérletek eredményeit használhatjuk, de a vér tapadjon csak más kezéhez.

Bár tényleg nem tudom, mi lehetett volna jobb megoldás. Ha már lefolytatták ezeket az embertelen kísérleteket, jóvá lehet tenni azzal, hogy ezen kísérletek alapján gyártott gyógyszerekkel/eljárásokkal másokat meg megmentenek? Érdekes morális probléma.

Baloldali érték 2014.02.25. 20:31:00

De szerencsére a kommunista tömeggyilkos Mao ma is nyugodtan mosolyoghat egész Kínában. Meg a blog fejlécében is.

t74 2014.02.25. 23:56:24

@sírjatok: Ebben az esetben (sem) az időutazáson van a hagsúly. Egyébként pedig láttam ;-) Ehhez mit szól? @Baloldali érték: A "kommunista tömeggyilkos Mao" mindenestre nem kínzott és gyilkolt ezrével japánokat. Persze ettől még "kommunista tömeggyilkos" volt. Ezt azonban majd a saját népe megítéli. Mind az 1 362 160 000.

hhh. 2014.02.25. 23:56:31

@Baloldali érték: bion, a kutya valahol itt van elásva...

Pekingi Zsazsa · http://pekingikacsa.blog.hu 2014.02.26. 07:27:10

@hhh.: Volt már kártérítési per és nagyon kétlem, hogy ezt az egész "propagandát" alias dokumentumfilm a kínaiak kártérítési igénye miatt folytatnák... A holokauszt megemlékezéseket, vagy az arról szóló cikkeket sem szoktuk "zsidó propagandának" hívni, legfeljebb a kurucinfón... Ezek az emberek már nem perelhetnek, mert lényegében nincsenek túlélők és nem vették el a vagyonukat, "csak" az életüket. Némi kínzással. És ha pl. a hozzátartozóik kérnének? Nem jár nekik? Lehet ezt "kártéríteni"?

www.origo.hu/tudomany/tarsadalom/20020902ajapan.html

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.02.26. 10:23:15

@hhh.: hülyeséget beszélsz
a kínaiak tömeges legyilkolása megtörtént
japán sose kért bocsánatot és nem is fog soha
ezt a kínaiak is tudják
sose fognak egy fillért se látni a kínaiak, nincs is kinek fizetni

a japán császár is megúszta, hogy felkössék, pedig megérdemelte volna, az amerikaiak jobbnak látták megmenteni a seggét, politikai okokból

ez itt Kelet-Ázsia, nem Nyugat-Európa, itt nincs holokauszt biznisz, bár sokkal több embert és sokkal kegyetlenebbül gyilkoltak le
a keresztény Európában be lehetett hergelni mindenkit, hogy sajnálják a legyilkolt zsidókat, Ázsiában nincs kereszténység, totál nem érték a másik ember, szenvedése az ő magánügye, nincs felebaráti szeretet
a kínaiak elleni népirtások csak a kínaiakra tartoznak, a koreaiak is csak magukkal törődnek, a japánok meg nyalogatják a sebeiket az atombombák miatt
itt senki nem foglalkozik a másik gyászával, mint Európában
sőt, a kínai gyűlöli a koreait (mert köztudott, hogy a koreaiak ellopták a kínai kultúrát - legalábbis a kínaiak szerint), a japán meg mindenkit gyűlöl, mert magát felsőbbrendűnek tartja, ez ma is így van
egyszerűen a japánok mai is úgy gondolják, hogy ők az amerikaiakkal szemben vesztették el a háborút, a kínaiakkal szemben meg nem
totál tagadják a második világháborúban elkövetett borzalmakat, akkora hallgatás van erről japánban, hogy hihetetlen
egyszerűen nem beszél róla senki, őszintén meg pláne nem
mondjuk én ismerek rengeteg japánt és ez nem meglepő
egyenes választ nincs, udvarisakodás, kényszeredett mosolygás, hajlongás, mellébeszélés még a leghétköznapibb kérdésekben is
ebben a kényes témába meg pláne

itt senki nem ismeri el, hogyha hibázott, az ugyanis arcvesztéssel jár, ami totális társadalmi megsemmisüléssel egyenlő

a németek meg a másik véglet, totális ellentéte a japán mentalitásnak: a németek beleforgatták magukat a bűntudatba, önmarcangolásba, de végül bizniszt is csináltak belőle, lett sok kamu német ellenállóról sztori, film, most már minden német úgy meséli, hogy az ő nagyapja is ellenálló volt, mindenki Stauffenberg vagy Sophie Scholl volt akkoriban
csak akkor ki harcolt Hitler mellett? nyilván csak a szomszéd nagyapja, a mi ősünk ellenálló volt :)

mint anno Garibaldiék, 1000 vörösingese volt Szicíliában, majd pár évtized múltán volt egy találkozó a régi harcostársaknak, akkor már tízezrek állították, hogy ők is ott voltak
mint a 2. vh. után Magyarországon, amikor hirtelen mindenki partizánnak hazudta magát
megy a történelemhamisítás

az is egy érdekes kérdés, hogy Mao egy véres kezű tömeggyilkos és előtte is elég sok millió kínait irtottak ki különböző császárok idején, hadurak, lázadások leverése során stb.
de ha egy idegen, pl. én ezt megemlítem egy kínainak, akkor elvörösödött fejjel tiltakozik, hogy az nem úgy volt... mert ők is tudják, hogy úgy volt, de ennek elismerése és egy idegen általi szóba hozása szentségtörés
ez az ő ügyük, senki másra nem tartozik, hogy hogy irtották egymást, idegenek ebbe ne szóljanak bele
ez a kínai és általában az ázsiai szemlélet a népirtásokról, amiket maguk ellen (császár az alattvalók ellen) meg más népek ellen is elkövettek (jellemzően a japánok voltak más népekkel agresszívak)

az is érdekes, hogy a japánokat gyűlölik a kínaiak történelmi okokból (érthetően), de a kínai lányok legnagyobb álma, hogy egy jóképű és persze GAZDAG japán pasas elvegye őket feleségül és sose kelljen dolgozniuk, csak shoppingolni
bár mostanában a kínai újgazdagok is elég tehetősek, úgyhogy már a kínai milliomos is megteszi
ugyanez a koreaiakkal: a kínai gyűlöli a koreait, de a koreai popcsapatokat imádják és idolként tisztelik
a japánok és a kínaiak is utálják az amerikaiakat, Amerikát, de közben az amerikai kultúrát imádják, oda akarnak menni tanulni, oda akarnak menni dolgozni, kínai lányok legnagyobb álma, hogy gazdag és fehér férjük legyen, de közben nem szeretik a fehéreket
totál ambivalens és skizofrén helyzetek, hazudnak maguknak, képmutatók a családjuk előtt, istenítik a saját kultúrájukat, felsőbbrendűnek tartják, közben gyűlölik is a kínai kultúrát, amiért gúzsba köti őket, elnyomja őket (szülők döntenek hagyományosan mindenben)
ezért is menekülnek a nagyvárosokba, hogy elszabaduljanak a szigorú szülőktől, a vidékről, elmaradottságból

rengeteg Qing dinasztia korában játszódó, a korszakot idealizáló szappanopera fut Kínában, amikor kérdeztem kínaiakat, hogy nem furcsa-e, hogy a korrupt, embertelen rendszert ilyen nosztalgiával nézik, akkor felháborodnak, hogy nem is volt az olyan rossz és láthatom, hogy a császári udvarban milyen szépen öltözöttek, jól élnek
nem esik le nekik, hogy az ő őseik nem a császári udvarban éltek, hanem a földet túrták, kiszolgáltatva a hatalmasságoknak
szóval a saját történelmüket csak ők kritizálhatják, idegenektől nem viselik el a kritikát

ugyanez a boxer lázadással: említettem kínaiaknak, hogy a boxerek sok százezer kínait és sok tízezer keresztényt, külföldit megöltek és még Sun Yat-sen is elítélte a primitívségüket, akkor habzó szájjal tiltakoznak

Dorian 2014.02.26. 10:23:20

Az ember már csak ilyen állat. Ha nem tart a társadalom ítéletétől, akkor lefoszlik a néhány ezer éve rátapadt erkölcs és kijön belőle a gátlástalan vad. A macska sem moralizál azon, hogy illő-e játszani a még élő zsákmánnyal.

hhh. 2014.02.26. 10:23:35

@Pekingi Zsazsa: a "kínai dokumentumfilmeket" pedig nem szoktuk elhinni.
A második vh-nak rengeteg története van, és nem mindegy, ki meséli.

Lacusch69(Sch.Lacika) 2014.02.26. 21:56:36

Halkan megjegyezném, hogy a csillagos-sávos demokrácia terjesztők lelkiismeret-furdalás nélkül lőtték agyon a magukat megadó japán katonák tömegeit.
Aztán elterjesztették a halálukig harcoló, magukat soha meg nem adó japánok mítoszát...

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.02.27. 07:34:10

@Lacusch69(Sch.Lacika): persze-persze, az amerikaiak nem szentek, a japan banzai charge, meg a kamikaze tamadasok tortenelmi tenyek
A japanok tenyleg fanatikusok voltak.
Kesobb, par kellemetlen tapasztalat Iran meg mar valoszinuleg nem kockaztattak az amerikaiak, lottek mindenre, ami mozgott.

Dadaa 2014.03.03. 04:25:55

Pekingi Zsazsa, köszi ezt a bejegyzést. Érdekes hogy mennyire kimarad a japánok tettei az európai történelemkönyvekből.

voi 2014.04.02. 11:25:27

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: kösz az összefoglalót:D az európai "behergelés" teljesen jogos volt és érthető volt és van, jól csinálták a nyugat németek! és igen totál másként gondolkodnak távol keleten az emberek..Japánok pont az akkori nyugati gyarmati nagyhatalmak kegyetlenségeiből vették példát, legalábbis arra hivatkozva vélték h van joguk hasonló tettekre ahhoz h Japán is világbirodalommá váljon. Japánban is több irányzat van, van aki szembenéz a bűnökkel(vagyis ez kicsit túlzás de tudnak róla pl h nem illik az akkori japán zászlót használni)és van aki tagadja. Koreának fizettek kártérítés(konzumhölgyek) még a 60-as években azt hiszem, de azóta is megy a vita hogy nem eleget stb. Kínával valószínűleg más a helyzet. De abszolút igazad az emberi élet értékével kapcsolatban,pl. kínaikat totál nem érdekli az átszökött észak koreaik h tengetik életüket prostiként vagy kitudjamiként, ha elkapják őket vagy visszatoloncolják őket vagy börtönbe kerülnek ami talán még rosszabb. Mindentől függetlenül elfogadhatatlan amit a japánok tettek Kínában és Koreában!

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.05.15. 14:22:35

@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:
(kicsit későn jöttem a vitához, de mindegy) Japánban történetesen máig folyik egy társadalmi vita a a háborús bűntettekről, bár az is igaz, hogy a nacionalisták mostanában inkább nyerésre állnak (kb. mint nálunk).
Az országon belül is ügy lesz a politikusok Jaszukunyi-látogatásaiból és a tankönyvek szövegezéséből, a nanjingi mészárlásra vagy a szexrabszolgákra vonatkozó kijelentésekből. Nincsenek eltitkolva, elhallgatva a tények, de igaz, hogy a közbeszédben teret adnak a különböző "véleményeknek" is.

Az, hogy létezik-e kínai "holokauszt-biznisz", nem olyan bonyolult kérdés: úgy hívják, Kínai Kommunista Párt. A KKP hatalmi legitimációjának nagyon fontos populáris eleme, hogy Mao és a KKP mentette meg a korábban dekadens, anarchiába hanyatlott Kínát a rátörő bestiális japánoktól. (Kínában alapvetően nem a II. világháború folyt, hanem a 中国抗日战争, a Kínai-japán háború. Érdemes rákeresni, az egyik kulcsszóra másfél millió találatot ad a Google, a másikra 17 milliót.) Egészen kis kortól sulykolják a kínai gyerekekbe, miféle szörnyűségeket követtek el a japánok (a lista valóban hosszú). Japán gyűlölni alapvetően elvárt attitűd, és a politikusok felé is elvárás, hogy ha a helyzet adódik, keménykedjenek kicsit Japánnal és lehetőleg felemlegessék a háborús bűncselekményeket. Nem véletlen, hogy a japán közélet is kicsit belefáradt ebbe.
Az már egy érdekesebb kérdés, hogyan viszonyulnak pl. a kulturális forradalomhoz és Mao alakjához. Kínai lányismerősöm erre a kérdésre valamit tekeregve, mondott, hogy "hát, Mao csinált sok jó dolgot is..."

Érdekesség, hogy mindeközben rengeteg segélyt és kedvezményes kölcsönt kap az ország Japántól. Másik kínai (japán szakos) diáktárs mesélte, hogy amikor otthon, ismerősöknek rámutatott, hogy a városa büszkesége, az új mágnesvasút jórészt japán pénzből épült, a büszke lokálpatrióták lehülyézték és elküldték a jó anyukájába.

Maegoss 2014.05.30. 14:36:30

@Yarner: "mindeközben rengeteg segélyt és kedvezményes kölcsönt kap az ország Japántól"

Már ne haragudj, de ez nettó baromság. Úgyanarról a Kínáról beszélsz, ami sokmilliós kölcsönt adott az USA-nak? A kínaiak maximum megveszik a japán technológiát (mint például a Peking-Shanghai gyorsvasút esetében), mint gondolom más országok is.

A japánokat pedig nem azért gyűlölik sokan Kínában (főleg az érintett területeken, mint pl. Nanjing) mert elvárt attitűd, hanem mert a japánok még el sem képesek ismerni a sok szörnyűséget, amit tettek (ami persze a japán mentalitásból fakad). A németek legalább elismerték, mit tettek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.06.08. 01:13:49

@Maegoss: A múltkori földrengésnél ami kínában volt,ha jól emlékszem segítettek nekik a japánok.
süti beállítások módosítása