pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kerryt bloggerek kérték, hogy segítsen lebontani a nagy kínai tűzfalat - kapott is érte rendesen

2014.02.18. 06:00 Pekingi Zsazsa

Naivitás azt hinni, hogy az Egyesült Államok külügyminisztere a másként gondolkodó bloggerekkel folytatott párbeszéddel vagy a nekik tett ígéretekkel változtathat a kínai internet szabályozásán - erről a kínai külügyminisztérium szóvivője beszélt hétfőn.

kerry-Kína-bloggerek.jpg

Hua Csun-jing sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva megjegyezte, kívülállóknak, akik félreértelmezik a kínai helyzetet, nincs joguk ítélkezni róla.

"Ha az elmúlt években Kínában az internet nem ment volna keresztül hatalmas fejlődésen, akkor honnan kerültek volna ezek a bloggerek elő?" - tette fel a költői kérdést a szóvivő. Úgy vélte, a kínai ügyekről a kínaiaknak a saját feltételeiknek megfelelően, maguknak kell dönteniük. "Az effajta módszerek használata arra, hogy Kínát a maguk akarata szerinti irányba tereljék, meglehetős naivitásról árulkodik. Nem gondolják?" - fűzte hozzá Hua.

Végül mindezt némi csipkelődő iróniával kiegészítette azzal, hogy több más téma mellett szóba kerülhetett volna az amerikai titkosszolgálati adatgyűjtések és lehallgatások kiszivárogtatójának, Edward Snowdennek is az ügye.

kerry-internet-kína.jpg

John Kerry amerikai külügyminiszter minapi rövid pekingi látogatása során mintegy negyven percet beszélgetett kínai bloggerekkel, akik arra kérték, segítsen nekik lebontani a nagy kínai tűzfalat. Kerry megnyugtatta őket, hogy a washingtoni kormányzat minden alkalommal felveti az emberi szabadságjogok kérdéseit találkozóin a kínai politikusokkal, megjegyezve ugyanakkor, hogy nem az Egyesült Államok dolga kioktatni partnereit.

"Egyetlen ország sem törhet rá a másikra azzal, hogy +kövesd a mi példánkat, mert az jobb+" - fogalmazott a külügyminiszter, aki elsősorban a Koreai-félsziget nukleáris leszereléséhez keresett támogatást Pekingben és az éghajlatváltozás káros hatásainak enyhítéséhez keresett partnert.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.