pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

23 ezer milliárd forintot költöttek a holdújév egy hete alatt a kínaik - újabb rekord

2014.02.08. 06:00 Pekingi Zsazsa

A korábbi éveknél is többet költöttek és többet utaztak a kínaiak a pénteken zárult egyhetes holdújévi munkaszünet alatt - derül ki a pénteken nyilvánosságra hozott hivatalos statisztikákból.

kínaiak-vásárolnak.jpg

A legnagyobb családi ünnepnek, s az egyik legforgalmasabb kereskedelmi időszaknak számító holdújév egy hete alatt a kínai lakosok összesen csaknem 611 milliárd jüant (23 ezer milliárd forint) költöttek. Ez minden korábbinál nagyobb érték, a kereskedelmi minisztérium 2012-es holdújévi időszakra vonatkozó statisztikáival összevetve pedig 13,3 százalékos növekedést mutat. A kínai lakosok az élelmiszeren túl leginkább ruházati cikkekre, ékszerekre, ajándékokra és - a január végével beköszöntött Ló évének betudhatóan - lómintás szuvenírokra költöttek - derül ki a statisztikákból.

holdújév-dugó.jpg

Az utakon közlekedők száma a 430 milliót is meghaladta, ez erős, 5 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az ünnep záró napján, csütörtökön a közlekedési minisztérium statisztikái szerint 73 millióan rótták az ország útjait.
Új rekordokat hozott a legnagyobb turistalátványosságokat látogatók száma is. A fővárosba, Pekingbe például 9,75 millióan látogattak el, 12,3 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. A turisták összesen 4,4 milliárd jüannal (167 milliárd forint) növelték a pekingi kasszákat, ez 13 százalékkal több az előző évhez képest.

hongqiao-tömeg.jpg

A kelet-kínai Sanghajba 3,6 millió érdeklődő látogatott el, amely a pekingihez képest szerényebb, 8,2 százalékos éves szintű növekedés. A turisták itt 3,6 milliárd jüant (137 milliárd forint) költöttek - közölte pénteken a sanghaji idegenforgalmi hivatal.

A kínai filmszínházak szintén jó hetet zártak, 2012 hasonló időszakát több mint 81 százalékkal felülteljesítve, 1,4 milliárd jüan (53 milliárd forint) bevételt értek el. Összesen több mint 38 milliónyian ültek be valamilyen filmre az elmúlt héten.

Forrás: MTI, Shanghaiist

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása