pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Tavaly 120 európai céget vásároltak fel a kínaiak, idén ennél is több várható

2014.02.07. 06:05 Pekingi Zsazsa

Minden korábbinál több, 120 európai vállalatot vásároltak fel 2013-ban a kínaiak, akik körében Németország és Nagy-Britannia a legkedveltebb célpont - derül ki egy friss felmérésből.

kínai-európai-befektető-1.jpg

Az Ernst & Young nemzetközi tanácsadócég az MTI tudósítójának eljuttatott legújabb jelentése szerint a kínai cégek Európa iránti érdeklődése az elmúlt tíz évben töretlen erősödést mutat.

Miközben 2004-ben még 34 európai céget vettek meg kínaiak, addig 2013-ban már 120-at, ami 9 év alatt három és félszeres növekedést jelent.

kínai-európai-befektető-2.jpg

A kínai befektetők legkedveltebb célpontja tavaly Németország és Nagy-Britannia volt, ezekben az országokban 25-25 cég talált kínai gazdára. Az ezüstérmes 15 céggel Franciaország, a bronzérmes hét-hét vállalattal megosztva Olaszország és Svédország lett.

Az iparági statisztikákat elemezve az is kiviláglik: a kínaiak leginkább a kereskedelmi, a fogyasztói javak és az ingatlanpiaci ágazatokat célozták meg ügyleteik során. Ebben a három iparágban történt a felvásárlások csaknem fele 2013-ban. Szintén népszerűnek bizonyult az energiaellátás, a technológiai és a pénzügyi szektor.

kínai-európai-befektető-4.jpg

Az elmúlt évtizedek példátlan gazdaság fejlődésének köszönhetően minden korábbinál több kínai vállalat engedheti meg magának a külföldi terjeszkedést, melyet ráadásul a kínai kormány ösztönöz.

Az európai cégeket a világgazdasági válság utáni nyomott árak is vonzóvá teszik, részben ennek is betudhatóan idén további felvásárlási hullám várható, a kínai tulajdonba kerülő cégek száma akár a 150-et is elérheti.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.