pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Erőszakkal felhízlalt óriás disznót áldoztak Tajvanban

2014.02.07. 06:30 Pekingi Zsazsa

Tajvanban nyilvánosan levágták azt a közel egy tonnás disznót, amelyik "megnyerte" egy taoista templom hagyományos disznóhizlalási versenyét.

óriás-disznó-1.jpg

A Sanhsia Tzushih templom által szervezett versenyen Yingkoban, Tajpejben a szent disznókat erőszakkal etetik gazdáik, amelyek így a tízszeresükre híznak a normális súlyuknál. A nyertes állat idén 936 kg-ot nyomott és többek véleménye szerint igencsak hasonlított a Csillagok Háborújából megismert gonoszra, Jabbára.

óriás-disznó-2.jpg

A gazdálkodók által a versenyre felhizlalt összes disznó torkát átvágják, így áldozva az isteneknek. A templom vezetői a nyertes tulajdonost arannyal jutalmazzák.

óriás-disznó-3.jpg

Az ősi hagyomány természetesen egyre több kritikát és tiltakozást kap az állatvédő szervezetekből. Az aktivisták szerint az állatokat szűk helyeken tartják, ütik az orrukat, hogy minél többet egyenek. Az állatvédők a verseny betiltását követelik.

A templom vezetői korábban már jelezték, hogy 2017-el kivezetik ezt a fajta hagyományt a szertartások közül és nem adnak a győztesnek jutalmat sem. Az állatvédők szerint ez csak üres beszéd és nem fog semmi megváltozni.

Forrás: YouTube, Daily Mail

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

béla a görög (törölt) 2014.02.08. 00:36:07

Ennek a nyakát késsel...? meg 4 ember lefogta a 4 lábát... az meg csak aranyosan pislogott, mert taoista malac volt... hihető...

` 2014.02.08. 04:52:00

Szerencsétlen állat. Hát élet ez? Megváltás volt számára a halál. :) (Akik libát tömnek, azoknak is ledugnék vmit a torkukon)

hhh. 2014.02.08. 16:48:21

Az állatvédőket ki védi meg?

` 2014.02.09. 14:34:58

"Hagyjuk Kínát aludni, mert ha felébred, meg fogja rázni az egész világot."

Az biztos.