pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Visszafogták magukat az újévi tűzijátékozók Pekingben

2014.02.06. 06:30 Pekingi Zsazsa

Pekingben jelentősen csökkent az újévi tűzijátékok száma, eddig csaknem 38 százalékkal kevesebb pirotechnikai eszköz fogyott, mint egy évvel korábban, hasonló időszakban - közölte a kínai főváros közbiztonsági hivatala szerdán.

A változás szembetűnő, a napközbeni és a hétköznap esti tűzijátékozások az idén a megszokottnál sokkal kevésbé intenzívek, a visszafogottságra ösztönző felhívások hatottak. Január 30. és február 4. között "mindössze" 195 ezer doboz tűzijátékot, illetve petárdát adtak el.

A friss statisztikák szerint éves viszonylatban a balesetek száma is több mint 34 százalékkal visszaesett, a hatnapos időszakban 108-an sérültek meg, mert nem voltak elég elővigyázatosak; a szemét senki nem veszítette el, halálesetet szintén nem jelentettek. A tűzoltókat is kevesebbszer riasztották.

A hatóságok a levegőminőség védelmére hivatkozva igyekeztek a lakosságot előzetesen meggyőzni arról, hogy költsenek az idén kevesebbet az új év köszöntését, a gonosz elűzését célzó, egyben szerencsehozó tűzijátékokra. Ezzel párhuzamosan, hasonlóan az egy évvel korábbi intézkedésekhez, 12 százalékkal csökkentették az eladóhelyek számát is, 1337-ről 1178-ra.

Pekingben, de más országrészekben is az idén egy merőben új kezdeményezéssel is kísérleteztek, a "környezetbarát tűzijátékkal", amelyet sokan a nikotinmentes cigarettához és az alkoholmentes sörhöz hasonlítottak. Hasonlón e termékekhez, az átlagnál kicsit drágábban is kínálják őket. Előnyük, hogy nincs bennük hagyományos puskapor, kevesebb füstöt bocsátanak ki.

A jelek szerint a "zöldpetárdáknak" nem volt túl nagy a keletjük, amit az árusok elsősorban a magasabb árral magyaráztak. Egy csomag ára 600 jüan (22 500 forint) körül mozog, 10-15 százalékkal drágább, mint a már megszokott.

Kínában hivatalosan a lampionünnepig tart a tűzijátékozás időszaka, ez idén február 14-ére, Valentin-napra esik.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.