pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Nyilvánosságra hozták a titoktartási törvényt Kínában

2014.02.04. 06:00 Pekingi Zsazsa

Új, az állami titoktartási törvény végrehajtására vonatkozó rendeletet adott ki a kínai kormány. A vasárnap nyilvánosságra hozott dokumentum március elsejétől válik hatályossá - jelentette a kínai média.

top-secret.jpg

A beszámolók szerint az új szabályozás az átláthatóság elősegítése érdekében született. Egyértelművé teszi, hogy mi minősül államtitoknak és mi nem, mi az eljárások menete, a törvénysértőket milyen büntetőjogi felelősség terheli.

A különböző szervezeteknek és szervezeti egységeknek felhívták a figyelmét arra, hogy ne minősítsenek "államtitkoknak" olyan dolgokat, amelyek a nyilvánosságra tartoznak, miközben arra is figyelmeztetnek, hogy az államtitkokkal kapcsolatos információkat ne publikálják.

A 45 cikkelyből álló rendelet egyebek mellett meghatározza a titkok szintjét és a hatóságok hatáskörét, a titokká nyilvánítás időbeni korlátait, illetve a titkosság alóli felszabadítás feltételeit. Meghatározza a titokgazdák körét is, valamint a titkokat őrző eszközök megsemmisítésének szabályait.

Az érintetteknek 24 órán belül jelenteniük kell a titkok esetleges kiszivárgását az illetékeseknek. Az államtitkok kezelését felügyelő szerveknek pedig rendszeres oktatást kell tartaniuk, s a mulasztást elkövetőkkel szemben büntetést kell kezdeményezniük.

Forrás: MTI, CCTV

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.