pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Több mint egymillió kínai vár villanyra

2014.01.30. 06:20 Pekingi Zsazsa

Egymillió 230 ezer kínai lakásában még mindig nincs villany, miközben tavaly másfél millió ember jutott áramhoz - jelentette a kínai országos energiahivatal szerdán.

vidéki-kína.jpg

A "sötét" területek a kevéssé fejlett térségekben vannak, az északnyugati Hszincsiangban, Csinghaj és Kanszu tartományban, Tibetben, továbbá az északi Belső-Mongóliában és a délnyugati Szecsuan egyes részein.

Qinghai-Tibet .jpg

Ezeken a vidékeken a terepviszonyok nehezek, a lakott területek között nagy a távolság - mutatott rá a hivatal, amelynek tervei szerint az ország teljes villamosítása 2015-re fejeződik be.

szegénység-kínában.jpg

A Hszinhua hírügynökség összeállításában kitér arra, hogy az ország figyelemre méltó gazdasági teljesítménye ellenére a fejlődő Kínában még sokan élnek nehéz körülmények között. Hivatalos statisztikai adatok szerint a vidéki szegények száma 2012 végén megközelítette a 99 milliót. Az egy évvel korábbi számokhoz viszonyítva több mint 23 millióval voltak kevesebben.

A 2011-ben elfogadott új szabvány szerint az évi nettó 2300 jüan (85 800 forint) alatti jövedelemmel rendelkezők tartoznak a "szegények" kategóriájába. A kínai szegénységi küszöböt 1 dollár alatti napi keresetnél húzták meg, alacsonyabban, mint a Világbank által meghatározott 1,25 dollár.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.