pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

3 milliárd 620 millió utazás - finisébe ér az év végi nagy kínai "népvándorlás"

2014.01.30. 06:10 Pekingi Zsazsa

Finisébe ért az év végi nagy kínai "népvándorlás", Kínában hamarosan beköszönt a holdújév, kezdetét veszi a hagyományos tavaszi fesztivál, a kínaiak legnagyobb családi ünnepe; péntektől - a kínai horoszkóp szerint - indul a ló éve. FRISSÍTVE

Hongqiao-vasútállomás.jpg

A negyven naposra elhúzódó - nagyjából február közepéig tartó - utazási időszakban az idén 3 milliárd 620 millió utazásra számítanak, vagyis 200 millióval többre, mint a most véget érő, kígyó évének kezdetekor. Ezekben a napokban előfordul, hogy a 100 milliót is eléri az úton lévők száma. A vasutakon mentesítő vonatok százait állítják be, hogy a lehető legkisebb legyen a fennakadás, az egyébként elkerülhetetlen tumultus a pályaudvarokon.

Baidu-térkép.jpg

A Baidu, a legnagyobb kínai keresőmotor látványos térképet készített a negyvennapos fesztiválhoz kapcsolódó migrációról. A térkép a felhasználók helyadatot gyűjtő alkalmazásaiból származó adatok elemzésével készült. A térkép népszerűségük alapján mutatja az útvonalakat, igaz, csak azokat tudja követni, akik bejelentkeztek bármilyen baidus szolgáltatásba. - Index

migránsok-charter-járata-kína.jpg

A légi társaságok ugyancsak nagyüzemet jelentettek, járataik megtelnek. Vasárnap, egyetlen napon több mint 1400 járat 1,2 millió utast szállított.

tavaszünnep-dekoráció.jpg

A kínai településeket, parkokat piros lampionokkal, az ilyenkor szokásos köszöntésekkel, hagyományos ünnepi kellékekkel díszítik fel. Akik még nem tették meg, vásárolnak, mert a családtagokat illik megajándékozni. Kína vándormunkásainak 260 milliósra becsült rétege gyakran egész évi megtakarítását viszi ilyenkor haza és nem ritka, hogy a következő egy-két hét lesz csupán az, amikor a messzi városokban dolgozók gyermekeiket is láthatják.

tűzijáték-1.jpg

Az óév búcsúztatásának, az újév köszöntésének, a gonosz szellemek elűzésének elmaradhatatlan kelléke a tűzijátékozás, mivel azonban az elmúlt év Kínában hangos volt a szmog okozta veszélyektől, a szigorítások mellett a nagyvárosokban központi felhívásokkal igyekeznek rávenni az embereket arra, hogy lehetőleg fogják vissza magukat, mérsékeljék a tűzijátékozást.

peking-tűzijáték.jpg

Amennyiben a levegő szennyezettsége meghalad egy bizonyos határértéket, Pekingben például a környezetvédelmi hatóság sms-üzenetekben fogja felhívni a lakosság figyelmét az egyes helyszíneken és időszakokban a petárdázás leállítására. Az értékesítő bódék engedélyeinek számát csökkentették tavalyhoz képest.

pingyao.jpg

Az észak-kínai Sanhszi tartomány Pingjao nevű ősi városában, amelyben fából épült műemlék épületek sora található, tűzvédelmi okokból teljesen betiltották a tűzijátékozást. A kellékek tárolását és a pirotechnikai eszközök értékesítését büntetik.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.