pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A brit miniszterelnök Alibabával selfie-zik

2013.12.04. 07:15 Pekingi Zsazsa

A brit miniszterelnök, David Cameron három napos látogatáson van Kínában. Ezt a selfie-t tette fel tegnap Twitter fiókjára, amit Jack Ma, az Alibaba alapító vezérigazgatója készített.

David-Cameron-selfie.jpg

Az idén 49. életévét betöltő Jack Ma e-mailben jelentette be visszavonulását, eszerint posztjáról lemond, és utóda megnevezése után, május elejétől csak ügyvezető elnökként tevékenykedik majd a vállalatnál.

"Alapító vezérigazgatóként visszalépni (...) nehéz döntés. Ennek oka az, hogy azt látom, az Alibabánál az enyémnél jobb és okosabb álmok vannak, és a fiatalok inkább képesek egy olyan jövő építésére, amely amúgy is elsősorban az övék" - fogalmazott Jack Ma a munkatársainak küldött elektronikus üzenetében.

Az Alibaba vezére Kína egyik legismertebb és legsikeresebb vállalkozója, vagyonát a Forbes tavaly 3,4 milliárd dollárra tette. A magát a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi vállalatává kinövő Alibabát alig másfél évtizede, 1999-ben alapította Jack Ma, akit a "kínai Forest Gumpnak" is neveznek. Egy fórumon ugyanis úgy fogalmazott: a moziból merített ötletet és inspirációt.

Az országszerte 25 ezer embert foglalkoztató cég a tulajdonosa a kínai e-kereskedelmi piacot csaknem 80 százalékban birtokló Taobaot, amelynek honlapja a világ 14. leglátogatottabbja, napi mintegy 70 millió betöltéssel és 600 millió dollárra becsült értékkel. Emellett az Alibabáé az alibaba.com, a kisvállalatok online piaca, valamint az Alipay, a legnagyobb kínai elektronikus fizetési platform is.

Az Alibaba a következő három évben a tőzsdére menetelt fontolgatja, értékét az elemzők legalább 50 milliárd dollárra teszik.

Forrás: Sina, Hirado.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása