pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Ahol csak a levegő szar... a WC világnapja alkalmából!

2013.11.20. 06:00 Pekingi Zsazsa

Egy márciusi bejegyzés megismételve, a WC világnapja alkalmából. Linfen városának levegője a legrosszabb Kínában, ezért a helyi önkormányzat 1.9 milliárd forintnak megfelelő jüant költött 160 luxus WC-re, hogy legalább ezzel valahogy javítsa a város imázsát.

Unknown-6.png

2008 óta Linfen város önkormányzata 50 millió yuan-t költött több mint 160 fényűző nyilvános vécére, melyek közül 40 az "öt csillagos" és 12 a "négy csillagos" illemhely. Néhány luxus toalettet a Császári Palota mintájára teveztek, de akad köztük az ősi kínai városfalakra emlékeztető épület vagy klasszikus stílusú pavilon utánzat is, nem beszélve a pekingi olimpia híres Madár Fészkéről. Nos, ezek a nyilvános vécék is túrista látványosságok lettek a linfeni történelmi relikviák mellett.

Unknown-1.png

Linfent, ezt az Észak-Kínai Shanxi tartományi várost a "legszennyezetteb hely a világon" vagy a "legrosszabb levegőjű kínai város" jelzőkkel szokták illetni. Most végre van valami, amire igazán büszke lehet, mert itt van, ami a legtisztább Kínában: a nyilvános vécék.

Unknown-4.png

Linfen városa 37 négyzetkilóméter, 600.000-en lakják és 2008 előtt csak 12 nyilvános illemhely működött itt. A város vezetése a "lakosság életminőségének javítása" érdekében kezdte el megépíteni ezt a sok illemhelyet.

Unknown-3.png

2010-ben a Linfeni projekt nyerte a "Kína Élhető Környezetért Gyakorlatban" c. díjat. 2011-ben további tizenkét Shanxi tartományi városban promótálták a projektet. A Világ Illemhely Szervezete (World Toilet Organization) közel 30 országank mutatta be a linfeni példát. 2012-ben tobábi elismeréseket kapott a város. (China's Environmental Sanitation Industry Innovation Prize, Dubai International Award for Best Practices)

Unknown.png

A magas építési költségek mellett Linfen városa évi közel 113 millió forintnak megfelelő yuan-t költ az üzemeltetésre.

Unknown-5.png

A kínai közvéleményt megosztotta a luxus illemhelyek kérdése. Míg egyesek kiemelik, hogy a város megoldott egy problémát és növelte a város jó hírét, addig mások a sokkal egyszerűbb és költségkimélőbb megoldások mellett érveltek.

Unknown-8.png

Unknown-11.png

Unknown-12.png

Unknown-2.png

Unknown-9.png

Forrás: Hug China

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maegoss 2013.03.20. 08:14:39

Miért nem tesznek inkább valamit a levegő tisztaságának javulása érdekében? Egyébként lehet tudni, hogy miért ebben a városban a legszennyezettebb a levegő? Túl sok a gyár a városban?

Pekingi Zsazsa · http://pekingikacsa.blog.hu 2013.03.20. 10:34:39

Évek óta próbálnak tenni, nem sok sikerrel. Több, mint száz kohót már bezártak, nem beszélve a széntermelő üzemekről.

Linfen környékén szenet bányásznak és ezért nagyon sok gyár, kohó és erőmű is működik ott, ontva a port és a füstöt továbbra is.

wrstjnethn 2013.06.27. 14:27:51

Mi a sz.r van azokban a hatalmas épületekben? (csak hogy stílusos legyek) Százötven WC csésze hetvenkettő mosdóval és nyolcvanhat kézszárítóval?
Minek kellettek több emeletes épületek? Az emeleten a takarító managerek irodái vannak?