pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A turizmusnak is betesz a szmog Kínában

2013.11.06. 06:15 Pekingi Zsazsa

A légszennyezés, az erős nemzeti valuta és a világgazdaság gyengesége miatt visszaesett a Kínába látogató külföldi turisták száma az első félévben - jelenti a kínai média

szmog_kina5.jpg

A Pejcsing Zsipao által idézett központi turisztikai adatok szerint a kínai fővárosba látogatók és ott legalább egy vendégéjszakát eltöltők száma az első félévben 14,3 százalékkal, 2,14 millió főre csökkent. A kelet-kínai Sanghaj városába az első hat hónapban mintegy 2,5 millióan látogattak el, 10 százalékkal kevesebben, mint egy évvel korábban.

szmog_Kina1.jpg

Országos szinten 4,2 százalékos a mínusz, míg a részletes statisztikákból az is kiderül, hogy Hongkongot és Makaót nem számítva a külföldi turisták száma 2012-höz képest 7,1 százalékkal esett vissza. A dél-koreai turisták száma a félévben több mint 22 százalékot, a Japánból érkezőké ennél is többet, csaknem 55 százalékot zuhant.

peking_szmog.JPG

A turisták elmaradása a Pejcsing Zsipao által megkérdezett utazási irodák szerint a harmadik negyedévben is folytatódott, s várhatóan egész évben kitart majd. A jelenségnek több oka van. Nagyban hozzájárult a trendhez az, hogy a kínai nagyvárosok levegőjének szennyezettsége az év első hónapjaiban rekordokat döntött, amiről a külföldi sajtó heteken át részletesen beszámolt.

o-CHINA-SMOG-900.jpg

A helyzet egészségügyi következményeiről számos rémisztő - és turistákat elijesztő - tanulmány is született, amelyek közül egy például rámutatott, hogy egy nap a szmogos Pekingben 21, egy nap a szmogos Sanghajban kilenc szál magas kátránytartalmú cigaretta elszívásával egyenlő. A környezeti okok mellett a kínai jüan erősödése sem kedvez a látogatói kedvnek, amelyet a nyugati országok gazdaságainak gyengesége is lohaszt.

beijing_smog_net.jpg

Az ázsiai látogatókat ezenkívül a térségbeli viták is elkedvetlenítik: a japán turisták számának nagyarányú visszaesése például egészen biztosan a két ország közt lévő Kelet-kínai-tengeri szigetcsoportot érintő diplomáciai huzavona is magyarázza. Kínában emellett márciusban felütötte a fejét a madárinfluenza egy új, korábban embereken ki nem mutatott törzse. A H7N9-ről azt feltételezik a tudósok, hogy gyorsan mutálódik, emberről emberre terjedésének lehetősége pedig jelenleg is kutatás tárgya.

china_2642294b.jpg

A külföldi turisták elmaradását a számok szerint a mind több hazai turista ellensúlyozza. A turizmusért felelős nemzeti hivatal adatai szerint a szakági bevételek az év első felében 1,4 ezer milliárd jüanra (50,4 ezer milliárd forint) nőttek, ami 10,7 százalékos növekedés a 2012-es adatokhoz képest.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása