pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Lecserélték Mao portréját a Tiananmen téren

2013.09.29. 07:00 Pekingi Zsazsa

Mao Ce-tung elnök Tiananmen térre néző portréját tegnap éjjel lecserélték a közelgő nemzeti ünnep alkalmából - tök ugyanolyanra. Kedden ünnepli ugyanis az ország a népköztársaság 1949-es kikiáltásának évfordulóját és a korábbi portrét már megviselte az idő és a klassz pekingi levegő.

U429P886T15D25876F104DT20130929095707.jpg

Mao mind a mai napig ellentmondásos személyiség, öröksége rendkívül vitatott. Kínában jelentős forradalmárként, politikusként, katonai vezetőként és a nemzet megmentőjeként tisztelik. A legtöbb kínai a gondosan felépített személyi kultusznak köszönhetően ma is pozitív véleménnyel van Maóról.

U429P886T15D25877F104DT20130929095725.jpg

Szociális-politikai programjai, mint a nagy ugrás és a kulturális forradalom, azonban emberéletek millióit követelték, hatalmas éhínségeket okoztak, és ártottak a kultúrának, a gazdaságnak és a társadalmi életnek. Mao politikája, politikai alapú üldöztetései és bosszúhadjáratai összesen több mint hetvenmillió ember halálát okozták.

U429P886T15D25878F104DT20130929095739.jpg

És íme egy bónusz kép "Mao fanoknak". A nemrég készült szuper-előnytelen fotón a vezér egyetlen fiúunokája, Mao Hszin-jü látható Chen Tanqiu párt alapító halálának 70. évfordulójára rendezett ünnepségen.

mao-xinyu-tanqiu.jpg

Forrás: Wikipedia, Shanghaiist, ECNS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vladimir964 2013.09.29. 17:09:36

Hát ami a Tiennanmen tér (meg Peking és környéke) levegőjét illeti illeti (pardon népnemzeti mélymagyarul: A Mennyei Béke Tere), valóban nem piskóta. Egyik állandó üzleti partnerem tavasszal kint volt Pekingben, hát kérdem tőle milyen az ottani levegő, mert hát hallottam híreket. Hogyaszongya: 10 nap alatt egy fél (!!!) délelőtt látta a napot, oszt meg a tér egyik végibű nemigen látni a másikat legtöbbször.
Egyébként meglehetősen egyoldalú kép él hazánkban a Nagy kormányosról (hála többek között Kun - Cohen? Miklós "történész" munkásságának.) Volt szerencsém egy nérgyrészes BBC által készített dokumentumfilmet, melyből jóval árnyaltabb képet kapunk az egész történelmi helyzetről, meg életútjáról. Mindkét oldal képviselőit megszólaltatták és legfőképp tendenciózus propagadna belemagyarázást nélkülözve (hahó MTV Híradó!)
süti beállítások módosítása