pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Itt az aranyhét, elindulnak a kínaiak!

2013.09.28. 06:45 Pekingi Zsazsa

Hamarosan ismét százmilliók indulnak útnak Kínában, hogy az október elsején kezdődő nemzeti ünnephez kapcsolódó "aranyhéten" kikapcsolódjanak, együtt legyenek a családdal, vagy éppen világot lássanak.

guoqing5-560x381.jpg

Kína-szerte a közutakon 600 millió körüli utasra számítanak, hat százalékkal többre, mint tavaly ilyenkor, míg a vízi közlekedési eszközöket nagyjából magyarországnyi ember veszi igénybe. Az autópályákon nem kell megállni a fizetőkapuknál, hét napig szabad, vagyis ingyenes lesz az átjárás.

U47P5029T2D403130F34DT20111008102051.jpg
Vonatjegyeket az ünnepi időszakra már alig kapni, a repülőjegyek ára az ilyenkor szokásos módon megugrott. A belföldi turizmus a világ legnépesebb országában rohamosan nő, a trenddel a tömegeket kiszolgáló ágazatok viszont nehezen tartanak lépést, egyes műemléki, természeti látványosságok fogadóképességük határához jutottak, volt már, ahol az egyhetes szabadságok idején "vészhelyzetet" jelentettek.

guoqing6-560x385.jpg

Egy áprilisban elfogadott új turizmustörvény október elsejétől lép életbe, ami miatt Thaiföldön, így például a közkedvelt Phuketen, de Hongkongban is aggódnak. Az új szabályozás ugyanis már kifejezetten tiltja a szervezett, csoportos utakon a kötelező vásárlást. Az utóbbi idők jellemző konstrukciója volt ugyanis a rendkívül alacsony, gyakran a repülőjegyet és a szállást sem fedező ár, helyenként ingyenes utaztatás, amelyhez viszont kötelező vásárlásokat, szolgáltatásokat társítottak az irodák.

guoqing1-560x325.jpg

A sok-sok panasz után a turisták jogait szavatoló, egyéb rendelkezéseket tartalmazó törvényben a szabályok szerint az utazásszervezőnek mindent szerződésbe kell foglalnia, világossá kell tennie a közlekedés, a szállás és az étkezés részleteit. Azok az irodák, amelyek vásárlásra kényszerítő idegenvezetőket alkalmaznak, tiltólistára kerülhetnek.

china-traffic_2356349b.jpg

A belépőjegyek árának emelését ugyancsak feltételekhez szabják, s indoklást, valamint előzetes, nyilvános bejelentési kötelezettséget írnak elő. A turisztikai célpontok kezelőinek gondoskodniuk kell arról is, hogy "telt ház" esetén ne fogadjanak több látogatót. Ha például ezt elmulasztják, hat hónapra felfüggeszthetik a működésüket.
Tavaly például épp az októberi ünnepi szabadság időszakában adtak hírt arról, hogy az egyik turisták által közkedvelt kelet-kínai hegy ösvénye órákra bedugult, lent is, fent is várakozásosára kényszerültek az emberek, a kétirányú forgalom okozta dugó miatt.

guoqing4-560x373.jpg

Hírek szerint a következő "aranyhét" szervezett útjainak árát egyes irodák - a vásároltatásokból származó jutalék elmaradása miatt - megemelték. Hongkongban és Thaiföldön egyes szakemberek a csoportos utak 30 százalék körüli visszaesésével számolnak, míg mások nem tartanak a kínaiak utazási kedvének csökkenésétől, az emelkedő árak elrettentő hatásától.

Forrás, Fotók: MTI, Chinasmack, Sina English, Rex Features, China News

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása