pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

QR kód a síron - íme a modern halottidézés

2013.06.25. 17:30 Pekingi Zsazsa

001372acd0b512b5f2d903-1.jpg

Északkelet-Kína Liaoning tartományának fővárosában Shenyangban az elhunytak hamarosan "feltámadhatnak" az okostelefonoknak köszönhetően.

A shengjingi temetőben, mint már a világon néhány más temetőben is, bevezetik a QR (quick response) kód elhelyezését a sírokon, amennyiben azt a hozzátartozók igénylik. A telefonnal beszkennelve a QR kódot információkat láthatunk a kijelzőn az elhunytról, jelentette a Liaoshen Evening News.

"Sokan jelentkeztek már a szolgáltatásra, hogy így oszthassák meg másokkal szeretteikről az emlékeket, kedves történeteket." mondta Hu Yefeng a temető igazgatója.

Miután beolvasta a kódot telefonunk kamerája, a készülék megnyit a böngészőjén egy weboldalt, ahol információkat, fotókat és videókat is láthatunk az elhunytról. De nem csak passzív nézelődői lehetünk ezeknek az oldalaknak, hanem mi is fel tudunk rá tölteni szeretteinkről hasonló anyagokat.

ht_barcode_grave_jp_120906_wg.jpg

A vélemények persze megoszlanak az ötletről a kínai netezők körében. Vannak akik kitűnő ötletnek tartják, de vannak akik már tiszteletlenségnek.

"Ez egy nagyszerű ötlet! Ezzel az új technológiával még jobban és könnyebben tudnak megemlékezni a barátok, rokonok az elhunytról."

Mások viszont azt írták: "Oh, Istenem! Hát már a túlvilágon sem nyugodhatnak szegények békében?!"

Valaki pedig ezt írta: "Ez hátborzongató dolog és egyáltalán nem tiszteli a halottakat."

A QR kódot, egyfajta vonalkódot, a japán autóiparban kezdték először használni 1994-ben a Denso Wave cég jóvoltából. Mobiltelefonokba néhány éve kezdték a szkennelés lehetőségét beépíteni, így a QR kód használata már Kína szerte is nagyon népszerű.

1211_qrcodes.jpg

"Az okostelefonok elterjedésével és a mobilinternet szolgáltatásainak kiszélesedésével Kínában is létjogosultsága lett a QR kódok használatának. Egyre többen tudják már, hogy mire jók ezek és hogyan kell azt használni." mondta Wang Pengfei, egy pekingi kódokkal foglalkozó vállalat igazgatója.

Forrás: Shanghai Daily

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David Bowman 2013.06.26. 12:53:40

Nem ez a leghülyébb találmányuk.
www.youtube.com/watch?v=d3CWLCoQu7c
Ez már versenyez a jappán bugyiautomatákkal.
süti beállítások módosítása