pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Okostelefon = egy birka. Laptop = négy birka.

2013.06.13. 08:49 Pekingi Zsazsa

Kasgar lakosai Szindzsang autonóm tartományban nyugodtan otthon hagyhatják a pénztárcájukat, ha okostelefont vagy táblagépet akarnának vásárolni. Helyette csak a birkájukat kell magukkal vinniük.

Egy okostelefon egy birkát, míg egy laptop négy birkát kóstál, legalábbis Huang Dzsie helyi komputer kereskedő prospektusa szerint. A 29 éves boltos különleges akciót indított, hogy könnyebben megértesse termékeinek tényleges értékét a helyiekkel és egyben buzdítsa is őket, hogy használják állataikat fizetőeszközként amikor tőle vásárolnak.

eca86bd9d54313158b470e.jpg

Huang a hónap elején ilyen szórólapokat osztogatott a környékbeli falvakban, hogy felhívja a figyelmet legújabb ötletére.

"A számítógépek iránt nagyon nagy a kereslet a falvakban. Néhány gyermek képes még billentyűzetet is faragni az íróasztalára." mondta.

"Sokan azt hiszik, hogy a számítógépek nagyon drágák, ezért meg akarom nekik mutatni, hogy bizony ezek az elektronikai termékek mindenki számára elérhetők, főleg, ha összehasonlítják a számukra legismertebb áruval - a birkával."

"Azt is észrevettem, hogy sokan közölük jóval a piaci érték alatt értékesítik állataikat, mert a falu messze van a várostól. Ők viszont velem becserélhetik a birkát, én pedig segítek nekik jó áron eladni azt. Ha többet pénzt kapnék a birkákért, a különbözetet visszaadnám nekik." - tette hozzá Huang.

Huang szerint néhányan érdeklődést mutattak már az ajánlatok iránt, de június elején még nem sikerült ilyen üzletet nyélbe ütnie. Van más probléma is a környéken, néhány faluban még nincs internet kapcsolat, ami szintén nehezíti az eladásokat.

Forrás: China Daily

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.