pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Meghalt a világ legidősebb asszonya. 127 évet élt.

2013.06.12. 13:20 Pekingi Zsazsa

Luo Meizhen Guangsziban született 1885-ben, és kedden 127 éves korában hunyt el. Ő volt a világ legidősebb asszonya, és talán a legidősebb embere is.

0023ae6cf36911b23cd311.jpg

Bár hivatalos kínai dokumentumok igazolják, hogy Luo 1885-ben született, de a nemzetközi szervezetek, köztük a Guinness World Records, soha nem ismerte el, hogy ő lett volna a világ legidősebb embere. Kínának nem volt még megbízható születéseket nyilvántartó rendszere a tizenkilencedik század végén, de Luo születési éve a személyi igazolványában és a "hukou" (lakcím, háztartási) kártyáján is szerepel, melyeket az utóbbi tíz évben állítottak ki a kínai hatóságok.

Fallece-China-Luo-Meizhen-mundo_TINIMA20130611_0828_18.png

Luonak, aki egy távoli faluban élt Guangszi tartományban, öt gyermeke született, az egyiknek 61 éves korában adott életet.

A Guinness World Records hivatalosan egy francia hölgyet, Jeanne Calment-et tartja a valaha élt legidősebb embernek. Calment 1997-ben halt meg 122 év és 164 nap után.

luo_meizhen.jpg

"127 éves volt amikor meghalt, nem ért minket váratlanul." mondta az unokája Huang Hezuan az AFP-nek.

Érdekes, hogy Jiroemon Kimura aki a világ legidősebb férfia volt, szintén ebben a hónapban halt meg. Kimura az  otthonában hunyt el, Kyotangoban, Japánban. 116 éves volt.

oldest-person.png

A világ legidősebb embere cím most Misao Okawajé, szintén Japánból, aki 1898. március 5-én született. 20-an az 55-ből, akik túl vannak már a 110. életévükön, Japánban élnek, ahol az emberek várható életkora most 83 év. Luo Guangszi-i járása is híres a hosszú életkort megélő emberekről. Bama Yao autonóm tartományban 81-en száz évnél is idősebbek.

Business Insider, Zeenews, AFP, YouTube

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.13. 09:43:13

Nyugodjék Békében!
Csak több halat kéne enni, csak van benne valami.