pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Intenzíven a hét napos csecsemő - rizsbort itatott vele a nővér

2013.06.12. 19:00 Pekingi Zsazsa

baijiu-milk-thumb-640xauto-794778.jpg

Egy hét napos csecsemőt kellett sürgősen az intenzív osztályra vinni, miután véletlenül rizsbort itattak vele egy kantoni kórházban.

Az eset még június 6-án történt, amikor egy nővér tejet akart adni a gyereknek, de víz helyett az ágy melletti asztalon lévő üveg tartalmát, 'baijiu'-t azaz rizsbort kevert össze tejporral és azt itatta meg vele.

baijiu.jpgKínai rizsbor

Miután a baba elfogyasztotta a rizsbor-tejpor koktélt, hányni kezdett és kivörösödött az arca. Azonnal az intenzív osztályra szállították ahol két napig bent tartották. A kórház orvosai szerint nem érte maradandó károsodás a gyereket.

Ezzel ellentétben Chen, a gyermek apja attól fél, hogy lányának maradandó agykárosodása lett. Ő persze szeretné, ha fejek hullanának a kórházban ezért a hibáért.

A nővért a vizsgálatok idejére felfüggesztették az állásából, és bocsánatot kért. Jogos ilyenkor a kérdés, hogy lehet csak úgy, egy asztalon talált üveg tartalmát mindenféle előzetes vizsgálat nélkül egy újszülöttnek adni, és mit keres a rizsbor egyáltalán a szülészeten?

A kórház persze szeretné úgy beállítani az esetet, hogy nem alkoholizálnak a dolgozói és valószínűleg az alkohol gyógyászati célra volt a közelben.

A kínai netezők persze keményen kiosztották a kórházat és a nővért. Egyikük megjegyezte, a 'baijiu'-nak olyan erős illata van, hogy lehetetlen nem érezni annak illatát, hacsak a nővér is ittas volt.

Forrás: The Nanfang

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása