pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Botrány! Michelle Obama nem találkozik a kínai first lady-vel!

2013.06.07. 16:42 Pekingi Zsazsa

A kínai netezők rendesen kiakadtak!

michelle.jpg

A Sunnylandsben megtartandó, hangsúlyozottan kötetlen amerikai-kínai csúcson elmarad a tökéletes harmónia. Nem jön létre a "négyes randevú". Hiába vitte ugyanis magával Kaliforniába Hszi Csin-ping a világsajtót elbűvölő feleségét, Peng Li-jüant, akit a peresztrojkát elindító szovjet pártfőtitkár, Mihail Gorbacsov feleségéhez, Raisza Gorbacsovához szokták hasonlítani, az amerikai first lady, Michelle Obama a tervek szerint Washingtonban marad a lányaival és a demokrata adománygyűjtő rendezvényeivel.

"Szemtelen amerikai! Nem mutat semmilyen udvariasságot! Milyen nevelést kapott ez?!"...

"Még egy átlagos háztartásban is, amikor a vendég elhozza a feleségét, nagy tiszteletlenség, ha nem jelenik meg a házigazda felesége!"...

"Michelle pontosan tudja, hogy nem versenyezhet Peng Li-jüannal, ezért nem jelenik meg!"...

 "Ez nem az első iskolai éve a lányának! Ha tényleg ennyire családcentrikus, igazán ott lehetne ezen a találkozón is. Fél, hogy a sajtó összehasonlítja majd Peng Li-jüannal és veszíteni fog! Akkor pedig Amerika az arcát veszti!"...

Hszit, aki elnöki minőségében első ízben látogat el az Egyesült Államokba, Obama a San Jacinto hegyvonulat lábainál, egy, a sivatagtól elkerített, több mint 80 hektáros magánbirtok olajfáinak és mesterséges tavainak meghittségében látja vendégül.

Economist-cover-with-Xi-and-Barack-Obama1.jpg

A világ két vezető gazdasági hatalmának elnöke a tervek szerint a két nap alatt mintegy hat órán át diskurálhat egymással a bonyolult kétoldalú viszonyrendszer megannyi problémájáról, távol a világ zajától. 

cn_image.size.s-annenberg.jpg

A csúcs helyszíne a Sunnylands ranch, amelyet a 2002-ben elhunyt Walter H. Annenberg milliárdos újságkiadó épített ki jó fél évszázaddal ezelőtt. A birtok, amelyen annak idején megfordult Margaret Thatcher brit miniszterelnök és II. Erzsébet királynő is, és alapvetően a republikánusok hátországnak számít. Itt múlatta az időt Richard Nixon és Ronald Reagan is hollywoodi hírességekkel.

Bár ottalvásos vendégségbe hívták meg, Hszi mégsem tölti az éjszakát a ranchon, és inkább egy közeli Hyatt hotelben száll meg. A The New York Times szerint ugyanis a kínaiak attól tartanak, hogy elnöküket lehallgathatják.

iphone1.jpg

Persze nem gondolta a lehallgatást ennyire komolyan Peng Li-jüan, aki jelenleg is egy iPhone5-öst használ, ezért őt biztosan figyeli az amerikai kormány már jó ideje, vélik kínai netezők.

Nos, a fentihez hasonló képet, az ingzsebnél egy kis módosítással a Durex egy rövid ideig fel tudta tenni a Weibo,  a kínai Twitter, fiókjára, de azt gyorsan le is szedették a hatóságok. És ezzel nincs vége a furcsa képek sorozatának.

xi-peng-condom-thumb-561x379-794124.jpg

Személyes diplomáciával, kötetlen kétnapos csúcstalálkozóval igyekszik oldani Barack Obama amerikai és Hszi Csing-pin kínai elnök a kétoldalú kapcsolatban felgyülemlett feszültségeket péntektől Kaliforniában. Ezzel ellentétben a The Economist meglepő (Brokeback Mountain) címlappal jelent meg regionális kiadásában.

Economist-cover-with-China.png

"Ellopta a szívét, aztán pedig a szellemi tulajdonát"

"Team Amerika találkozása Kung Fu Pandával"

MTI, Anthony Tao

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivancsi 2013.06.08. 10:16:05

szep...
egy feka es egy sarga a vilag tetején...
feher ember meg demokracia es liberalizmus nektek annyi :):)
süti beállítások módosítása