pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

37 millió forintot adtak el 260-ért

2013.06.06. 08:11 Pekingi Zsazsa

Egy kínai házaspár igencsak kétségbeesett a hétvégén, mikor tévedésből eladtak 1 millió jüan (37 millió forint) készpénzt egy papírgyűjtőnek Zsiading kerületben Anting városban, számolt be a történetről tegnap a Xinmin Evening News.

art.jpg

Lin, a feleség, eladta 7 jüanért (260 forintért) a készpénzt, amelyet korábban újságpapírba csomagoltak és papírzsákba helyeztek más papírhulladékkal együtt Zhong Zsinfengnek, egy újrahasznosító állomás munkásának.

Lin azt mondta, a férje helyezte el a pénzt otthon és csomagolta be újságpapírba, "sürgősségi felhasználásra", és ő nem tudta, hogy az van a zsákokban.

Amikor rájött, hogy hibát követett el, ő és a férje rohant megkeresni Zhongot és pesze a pénzüket is.

"Szörnyű lett volna, ha a zsákok elvesznek vagy mások kezébe kerülnek." mondta Zhong.

A párról nem lehet tudni, hogy mivel foglalkoznak és miért kellett nekik 1 millió jüan "sürgősségi felhasználásra."

Zhong az újságíróknak elmesélte, hogy papírt ment gyűjteni Linék bérházába Anting városában, és amikor Lin telefonon felhívta, elment hozzájuk is. Kapott egy halom régi újságot és két papírzsákot is. Azt is mondta, hogy az újságok és a két zsák súlya több mint 10 kg volt, ezért Linnek 7 jüant fizetett.

Körülbelül 90 perccel később, amikor Zhong már egy másik épület kapujánál állt, Lin és férje pánikban rohant hozzá, a cikk szerint.

Miután elmagyarázták neki mi történt, Lin és férje felugrott Zhong triciklijére és elkezdték keresni a pénzüket. Legnagyobb a megkönnyebbülésükre a zacskók, a 10 köteg 100-jüanos bankjegyekkel még mindig ott voltak. Minden köteg 100.000 jüant (3,7 millió forintot) tartalmazott.

Zhong ledöbbent a sok pénz láttán, de örült a pár boldogságának.

Kínaiak hagyományosan szeretnek otthon sok pénzt tárolni, de manapság ez egyre kevésbé gyakori és már népszerűbbek a bankszámlák és bankkártyák. Hasonló történetek időről időre előfordulnak Kínában, írta a Xinmin Evening News.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása