pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Ilyen, amikor egész télen nyitva marad a csap

2013.04.20. 17:50 Pekingi Zsazsa

Komoly megfagyott mesterséges vízesés keletkezett egy igencsak szokatlan helyszínen Kínában. Pontosan hol? Nos, egy panelház hetedik emeletén Jilin város, Jilin tartományában, Észak-Kelet-Kínában.

JilinManMadeFrozenWaterfall-675x325.png

Wen Hsu, 58, nyitva hagyta a meleg-víz csapot egész télen félelmében, mert szerinte az épületben futó szigeteletlen vízvezetékek befagyhatnak, és így neki esetleg nem lesz vize az otthonában. Érvelésének oka az volt, hogy a lakások alatta üres állnak, tehát a vezetékeket nem használják, illetve nincs fűtött lakás sem körülötte. Az épülettömb a tervek szerint bontás előtt áll és már csak ő az egyetlen lakó a házban, miután az összes többi lakást felvásárolta egy ingatlanfejlesztő cég.

JilinManMadeFrozenWaterfall3.jpg

Annak érdekében, hogy a hőmérséklet a csövekben fagypont felett legyen, átvezette folyóvíz áramlását az épület oldalára, a beérkező vezetékek mentén, így azok nem fagytak be.

JilinManMadeFrozenWaterfall2.jpg

Később Hsu úr ezt nyilatkozta:

"A vízcső a föld alatt érkezik a házba, ahol fagypont felett van a hőmérséklet, de utána az üres épületben a víz megfagy a nagy hidegtől. Ha ez megtörtént volna el kellett volna költöznöm. Azt akarják, hogy menjek el innen. Viszont amit kínáltak helyette nekem nem elég jó. Nem vagyok hajlandó elmenni. Nem fogok sehova menni. Az időjárás melegebb már, tehát nincs veszély, a csövek nem fognak befagyni már - bár azt hiszem eltart egy ideig, míg ez a vízesés elolvad."

"Mindenesetre, ha kapok az ingatlanfejlesztőktől egy jobb ajánlatot, kész vagyok odébb állni... Mert azért elég magányos is vagyok itt, senki nincs körülöttem."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.