pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Pálcikák miatt pusztulnak a kínai erdők

2013.03.20. 12:56 Pekingi Zsazsa

Kína évente 20 millió fát vág ki az ország pálcika igényének kielégítésére, mondta Bo Guangxin, az egyik legnagyobb erdészeti vállalkozás vezetője a kínai parlament képviselőinek múlt pénteken, jelentette a helyi média.

chopsticks.jpg

Egy fából kb. 4000 pálcika készíthető, így közel 80 milliárd pálcikával kell számolni évente - sokkal többel, mint azt a hivatalos szervek korábban becsülték.

deforestation.gif

Nem előszőr kerül a figyelem középpontjába az eldobható pálcika kérdése, de ezek az új és megdöbentő számok most sürgős cselekvésre késztetik a hivatalos szerveket. A legutóbbi erdészeti felmérés, melyet 2009-ben publikáltak, az átlagosnál rosszabb féktelen erdőírtásokról és gyenge minőségű erdőkről szóltak. A Greenpeace még külön figyelemfelhívó kampányt is indított a pálcika problémával kapcsolatban, kiemelve, hogy közel 1.18 millió négyzetkilóméter erdőt irtanak ki miattuk.

stock-footage-pretty-young-chinese-woman-eating-noodles-from-a-bowl-with-chopsticks.jpg

Kína már korábban is megpróbálta kezelni a pálcika, és a hasonló környezetet pusztító parketta ügyet leginkább azok adóemelésével. Hírességek, aktivisták és környezettudatos diákok 2008-ban már próbálkoztak a pálcika használat ésszerűtlen használata ellen fellépni.

Az eldobható pálcikák elpusztítják Kína erdőit - nyilatkozta egy orángutánnak öltözött 26 éves fiatal aktivista a Microsoft kínai központjánál. - Tiltakozunk a felesleges pazarlás ellen!

A tiltakozások nem igazán hozták meg a kívánt eredményt. 2010-ben a 700 ember életét követelő sárlavinát az erdőírtás következményeként jelölték meg. Néhány erdőírtással kapcsolatos hírt cenzúráztak az interneten.

Talán Bo Guangxin fellépése a kínai parlamentben elindíthat valamit és átláthatóbbá teszi a helyzetet.

Változtatni kell a szokásainkon és bátorítani kell az embereket, hogy vigyék magukkal a saját evőeszközeiket. - mondta.

Caitlin Dewey

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.