pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A legújabb "őrület", a faüreg festészet

2013.03.12. 13:27 Pekingi Zsazsa

Íme a legújabb őrület, melynek híre villámgyorsan végigsöpört a kínai interneten is: a faüreg festészet. A kínai netezők bolondulnak Wang Yue fiatal képzőművész tanuló kedves kis figuráiért, melyeket lakóhelyének, Shijiazhuang városának utcai fáira festett.

82761171.jpg

Hollow-tree-paintings-in-Beijing-4.jpg

A történetet természetesen felkapta minden fontosabb helyi média, köztük a CCTV News "Weigun Tianxia" című programja, aminek műsorvezetője Xu Zhuoyang "egy kis meleg érintés a szürke és hideg napokban" szavakkal jellemezte a jelenséget.

Wang Yue-t és fényképész barátnőjét Li Yue-t is meglepte, hogy mekkora érdeklődés mutatkozik a festmények után. A két lány persze szerényen viselkedik a hirtelen jött ismertség ellenére. Eredetileg Wang Yue a járdákon lévő repedések köré akart festeni, de végül a faüregeket használta munkáihoz. Legújabb tervei közt szerepel romos épületek festése is.

Hollow-tree-paintings-in-Beijing-5_1.jpg

Wang Yue embereket és állatokat szeret leginkább rajzolni. Munkái főként ezeket és tájképeket ábrázolnak. "Szeretem a szép dolgokat, olyannyira, hogy néha egészen irracionális gondolatok járnak a fejemben" nyilatkozta. "Azt mondják rólam, hogy túl naív és érzékeny vagyok." Mióta híressé vált utcai faüreg festményeivel, Wang Yue tanárai segítségével egyre több ötletét sikerül megvalósítania.

Hollow-tree-paintings-in-Beijing-3.jpg

Hollow-tree-paintings-in-Beijing-2.jpg

Sokan úgy vélik, Wang Yue munkái lendületet adhatnak hasonló utcai alkotásoknak szerte Kínában. Festményei túl azon, hogy aranyosak, egyfajta megbecsülést is éreztetnek a városi környezet iránt.

Robynne Tindall, Beijing Cream

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.