pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kínaiak és az európai lóhús botrány: “Hozzátok csak mindet ide!”

2013.02.21. 14:26 Pekingi Zsazsa

Kínában igencsak ritka, hogy más országokra lehessen ujjal mutogatni ételbiztonsági kérdésekben, mivel hetente jelennek meg hírek mérgező ételekről. Az egyre duzzadó európai lóhús botrány pont ilyen ritka esetek egyike lett! A  helyi média persze jól meg is lovagolta az ügyet, lám nem csak Kínában vannak gondok az ételbiztonsággal! De mint annyiszor, most is ellenkezőleg reagált a kínai netezők többsége.

original.jpgFotó: gawker.com

Bolond európaiak! A lóhús sokkal finomabb!



Talán egy kicsit túlzás a mondás, hogy a kínaiak mindent megesznek aminek négy lába van, kivéve az asztalt, de itt tényleg esznek lóhúst és szamárhúst. Egyébként a kínai lepénykenyér szamárhússal nagyon népszerű csemege Észak-Kína sok részén. Mivel Kínában elég ritka a lóhús és a szamárhús, sokkal drágábban lehet eladni azt a marha vagy más húsnál. Teljességgel érthetetlen tehát a kínai netezők számára, miért sóznak az európai cégek ló- vagy szamárhúst az emberekre a marhahús helyett. Nos, íme néhány komment:

Az európaiak nem tudják, hogyan kell üzletet csinálni. Ha becsomagolnák az egészet és ráírnák, hogy “organic horse meat” és eladnák Kínában, az összes gazdag kínai bolondulna érte.

Egyszerűen nem értem, miért helyettesítik lóhússal a marhahúst az európaiak. Hát a lóhús nem drágább, mint a marha?!

Hülye európaiak! Vigyétek az összes ló- és szamárhúst Észak-Kínában, ott jó drágán eladhatjátok!

Soha nem ettem lóhúst, de a szamár egész jó!

A legfinomabb hús - a szamárhús. Ezt minden kínai tudja. A szamárhúsnak igenis komoly helye van a kínai étkezési kultúrában.

Hát a lóhús és a szamárhús nem drágább, mint a marha? Azok, akik ilyen mű marhahúst vesznek inkább érezzék magukat szerencsésnek! Annyit biztosan tudok, hogy a szamárhús jobb, mint a marha!

Egy hónapja vettem egy burgert lóhússal keverve a TESCO-ban (Kínában van TESCO). Mondtam is a férjemnek, örüljön, mert ez sokkal finomabb és az emberek nem tudják megengedni maguknak, hogy lóhúst vegyenek.

15.jpgFotó: offbeat china

A kínai netezők egy percig sem késlekednek, hogy kimutathassák cinizmusukat. Senki nem is hibáztatja ezért őket, hiszen elég sok étel balhé van az országban. Például nem is olyan régen, még a lóhús botrány előtt, Liaoyang városában, Liaoning tartományban egy húsüzem mérgező kacsahúst adott el marhahúsként.

A CCTV folyamatosan a brit lóhús botrányról papol. De nekem csak a kínai mérgező bébiételek jutnak az eszembe. Legalább a lóhús nem mérgez meg!

Még van pofája a kínai médiának ujjal mutogatni a lóhús botrányra?! Szégyen! Az ételbiztonság Kínában a legrosszabb a világon!

A kínai média azért fókuszál ennyire a lóhús botrányra, mert ezzel akarják elterelni a figyelmet az otthoni étel balhékról.

Lóhússal helyettesíteni a marhahúst az egy igazi botrány Európában, míg Kínában egy innovatív üzleti ötlet. A kínaiak már annak is örülnek, ha nem mérgező az ételük.

A lóhús legalább hús. Kínában ki tudja megmondani, mi van a marhában. Lehet, hogy nem is hús. Azok, akik ezekben a kapitalista országokban élnek, túl sokat akarnak!

Ti (kínai média) ezt hívjátok ételbiztonsági botránynak? Ez legalább hús! Mi, itt Kínában cipőt eszünk!

Micsoda arcátlan ez a kínai média! Nézzétek csak meg, hogyan reagálnak az európai kormányok az ételbiztonsági problémára és hogyan a mi kormányunk! Mi, kínai emberek meghalunk a mérgezett ételektől.

Forrás: offbeat china

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása