pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

"Szeretettel köszöntjük Spártát!"

2012.11.08. 15:52 Pekingi Zsazsa

Pekingben ma elkezdődött a Kínai Kommunista Párt (KKP) XVIII. Kongresszusa. Nagy érdeklődés követi mind országon belül és kívül is ezt a tíz évben csak egyszer lezajló kötelező hatalomváltással is járó eseményt. Vajon mekkora változásokat, vagy méginkább reformokat fog hozni ennek a rohamosan növekvő globális hatalomnak? Egyáltalán fog változást hozni? Ki tudja? Egyet viszont biztosan tudnak a kínai emberek, ez a mostani az egyik legjobban várt és leginkább veszélyeztetett kongresszus amit valaha láttak.

kés.jpg

Levették a késeket a polcokról a boltokban.

helikopter.jpg

Távirányítós repülőket csak igazolványra lehet venni.

taxiablak.jpg

A taxik ablakait és központi zárjait átalakították, hogy ne lehessen kinyitni, szórólapokat terjeszteni belőlük.

taxipapir.jpg

És ha valaki "érzékeny" területre szeretne utazni, mint például Tiananmen tér vagy a Changan út, ki kell töltenie egy adatlapot, mely tartalmazza a taxi rendszámát, az utasok számát és nevét, az úticélt és az útvonalat valamint a megfelelő telefonszámokat.

Nem lehet léggömböt és sárkányt eregetni sem és eltűntek az utcai árusok is. És ha mindez nem elég, a tömegközlekedési útvonalak közül 17 kiemelt járaton szintén lerögzítették az ablakokat, bár novemberben ez nem jelent olyan nagy gondot. Csak ennek ellenőrzésére a helyi közlekedési vállalat 110 ezer önkéntest mobilizált.

"Minden buszon és buszmegállóban ott vagyunk" - közölték az illetékesek.

Teherautóval, vagy kisbusszal pekingi rendszám nélkül gyakorlatilag lehetetlen közlekedni a héten vagy egy külön erre a 3 napra szóló engedélyt kell kiváltani ehhez.

Igen, Pekingben ma elkezdődött a Kínai Kommunista Párt (KKP) XVIII. Kongresszusa. Nagy érdeklődés követi mind országon belül és kívül is ezt a tíz évben csak egyszer lezajló kötelező hatalomváltással is járó eseményt. Vajon mekkora változásokat, vagy méginkább reformokat fog hozni ennek a rohamosan növekvő globális hatalomnak? Egyáltalán fog változást hozni? Ki tudja? Egyet viszont biztosan tudnak a kínai emberek, ez a mostani az egyik legjobban várt és leginkább veszélyeztetett kongresszus amit valaha láttak.

önkéntes.jpgFotó: Reuters

Összességében 1.4 millió önkéntes segíti a kongresszus lebonyolítását és ezek az emberek már jóval előtte is dolgoztak az előkészítésben. Minden önkéntes napi 50 Yuant kap ami kb. 1.800,- Ft, tehát ez egy igen drága kongresszus a napi 70 millió Yuan azaz 2.5 milliárd forintnyi csak önkéntesekre költött pénzével. Az önkéntesek nagy része középkorú vagy annál idősebb nő, vörös karszalaggal. Aki egy kicsi időt is eltöltött már Pekingben az tudja, hogy nem érdemes kikezdeni a pekingi nénikkel!

És hogy jön ide Spárta? Nos, a kínai internetezők, hogy elkerüljék a széles körű cenzorálást és ellenőrzést, a különböző politikai tartalmú fogalmaknak kódneveket adnak. Így van ez a XVIII. párt kongresszussal is melynek neve - Spárta. Ha a XVIII. kongresszust kínai nyelven mondjuk ki (十八大), akkor nagyon hasonlít a Spárta szóra!. Sokak véleménye szerint ez az idei legjobb kód. Szeretettel köszöntjük Spártát!

sparta.jpg

Forrás: offbeatchina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása