pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Pekingben szombaton megnyílt a legnagyobb ázsiai Apple Store

2012.10.24. 15:33 Pekingi Zsazsa

Most szombaton nyílt meg az Apple harmadik pekingi és egyben legnagyobb ázsiai áruháza a Wangfujing bevásárló negyedben, mely azt jelzi, hogy a vállalat továbbra is rózsásan látja a jövőt a helyi és regionális márkák erős versenye ellenére.

OB-VA732_crt_ap_G_20121020022834.jpgWayne Ma/The Wall Street Journal

Több százan kezdtek már az előző péntek este sorban állni, hogy ott lehessenek a másnap reggel 9 órai hivatalos megnyitón és hogy megkaparíthassanak egy, a külön erre az alkalomra készített pólót.

Két középiskolás diák, Wang Xueang és Chang Dawei volt az első a sorban péntek este 8:30-kor, akik még ételt és italt is hoztak magukkal a hosszú éjszakára. Az elsők között akartak a boltba lépni, mert imádják ezt a márkát.

"Az Apple célja nem az, hogy pénzt csináljon, hanem hogy megváltoztassa a világot, és ez egy olyan kultúra amit nekünk is meg kéne tanulni," mondta Wang.

Az Apple események Pekingben általában lármásak, de a szombati megnyitó simán "zajlott" le, köszönhetően szigorú ellenőrzésnek és a több tucat biztonsági őrnek. Fél órával a nyitás előtt kinyíltak az ajtók és több száz Apple alkalmazott a cég jellegzetes kék pólójában felsorakozott majd lepacsizott a sorban álló emberekkel. Néhányan még körbe is kocogták az épületet, hogy ezzel is hergeljék a kint várakozókat. 10 órakor már eltávolították a kordonokat, és a tömeg továbbra is folyamatosan áramlott befelé.

Séta távolságra a Tiltott Várostól, a Wangfujing Peking egyik leghíresebb bevásárló negyede és kedvelt célpontja mind a belföldi és külföldi turistáknak.

Az Apple nem hozta nyilvánosságra az üzlet méreteit, de annyit elárultak, hogy 300-an dolgoznak majd benne, így a kínai Apple boltok eladói létszáma már 800-ra növekedett. Egyébként ez az egyik üzlet a három közül a világon, mely három szintes.

Az Apple-nek jelenleg hat üzlete van Kínában, köztük három Sanghajban. A hetedik áruház a tervek szerint a déli városban Shenzhenben nyílik majd. A cég azt állítjja, hogy a kínai üzletekben általában négyszer nagyobb a forgalom mint az USA-ban.

The Wall Street Journal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.