pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Gyerekeket késeltek meg Dél-Kínában

2016.02.29. 12:00 Pekingi Zsazsa

Tíz kisiskolást késelt meg egy férfi a dél-kínai Hajnan tartomány székvárosában Hajkouban - jelentette a kínai központi televízió (CCTV) mikroblogján hétfőn. VIDEÓ

tovább »

Átvészelte a nagy hidegeket a világ egyetlen barna pandája

2016.02.28. 16:00 Pekingi Zsazsa

Sértetlenül, egészségesen vészelte át a vadonban az elmúlt telet, a helyenként fagypont alatti 30 fokos hidegeket Kína és a világ egyetlen teljesen barna színű óriáspandája - közölte vasárnap a vadon élő pandáknak az északnyugat-kínai Senhszi tartományban található intézete.

Biztonságos? Biztonságos? - Májusban nyit a délnyugat-kínai üvegpadlós turistaút

2016.02.28. 07:00 Pekingi Zsazsa

Turisták is tesztelik a hatóságok által már biztonságossá nyilvánított üvegpadlós kilátósétányt Tongren nemzeti parkjában, Délnyugat-Kína Guizhou tartományában.

Peking a média félrevezetésével vádolja az amcsikat

2016.02.25. 09:00 Pekingi Zsazsa

Peking szerint az Egyesült Államok kormánya alaposan megdolgozta a nemzetközi közvéleményt azzal, hogy a kínai külügyminiszter washingtoni látogatása előtt és alatt az amerikai média egymás után jelentetett meg híreket kínai fegyverzeteknek a dél-kínai tengeri szigetekre telepítéséről, miközben…

Szellőző folyosókat alakít ki Peking a szmog ellen

2016.02.23. 12:00 Pekingi Zsazsa

Szellőző korridorok hálózatát alakítja ki Peking a város súlyos légszennyezési problémájának  kezelésére - számolt be vasárnap az állami Hszinhua hírügynökség.

Újabb értelmes Guinness rekord született Kínában - 216 bárányt sütött meg egyszerre egy guangxi-i szakács

2016.02.22. 11:30 Pekingi Zsazsa

Guangxiban egy kínai séf, Jiang Linsheng úr (művésznevén "A Bing") ripsz-ropsz 2 óra alatt megsütött 216 darab bárányt, a világon ennyit egyszerre még senki nem készített, így Lu Xiangyun a Guinness képviselője hitelesítette is a világrekordot.

Büntetni fogják a gyermekeikről nem gondoskodó vándormunkás szülőket Kínában

2016.02.22. 08:00 Pekingi Zsazsa

Büntetéssel fenyegetik a gyermeküket gondoskodás nélkül hátrahagyó kínai vándormunkásokat, mivel korábban több, országos visszhangot kiváltó, halállal végződő balesetnek voltak áldozatai ilyen gyerekek, de az is előfordult, hogy öngyilkosságot követtek el.

Minden idők legnagyobb kasszasikerét hozta egy hongkongi sci-fi vígjáték Kínában

2016.02.22. 07:00 Pekingi Zsazsa

Minden idők legnagyobb kasszasikerét hozta egy hongkongi sci-fi vígjáték, a The Mermaid (A hableány), amelyet február 8-án mutattak be és már 2,47 milliárd jüanért (105 milliárd forintért) váltottak rá jegyet - számolt be a rekordról a helyi média a hétvégén. VIDEÓK

"Elvtársak! Vegyenek vissza a fényűzésből!" - A párt irányelvei esküvőre, temetésre

2016.02.20. 07:00 Pekingi Zsazsa

A Kínai Kommunista Párt (KKP) elérkezettnek látta az időt, hogy az esküvők és temetések külsőségeire vonatkozó, részletekbe menő iránymutatást adjon ki 88 milliós tagságának.

Törölték két hölgy Valentin napi járatát, vigasztalásul egy szado-mazo szobában tölthették az éjszakát

2016.02.19. 09:00 Pekingi Zsazsa

Miután egy kínai légitársaság gigantikus késéssel, végül járat törléssel meghiúsította két vadidegen hölgy Valentin-napi romantikus terveit, engesztelésül egy szado-mazo témájú szobában kaptak szállást egy szerelem témájú hotelben - írta a kínai média.

Ezrek védték a néhai pártvezér lebontásra ítélt új szobrát Észak-Kínában

2016.02.19. 07:30 Pekingi Zsazsa

Becslések szerint 10 ezer ember védte Hua Kuo-feng néhai kínai pártvezér frissen avatott szobrát, hogy megvédjék a lebontástól szülőhelyén, az észak-kínai Sanhszi tartományban - számolt be a sina.com hírportál pénteken.

Fengfeng csak az egyik hátrahagyott kínai gyerek a 61 millióból

2016.02.18. 08:00 Pekingi Zsazsa

Szívszorító jelenet zajlott le Qionglaiban, Délnyugat-Kína Szecsuan tartományában február 15-én, amikor a hétéves kínai kisfiút, Fengfenget édesanyja a tavaszünnepek után nem vitte magával Csengtuba, hanem ismét a nagyszülőknél hagyta.

Letartóztatások a világ legnagyobb bankjának, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) madridi székhelyén

2016.02.18. 07:00 Pekingi Zsazsa

A spanyol hatóságok pénzmosás gyanúja miatt házkutatást tartottak és letartóztattak öt vezető beosztású munkatársat, a mérlegfőösszege alapján a világ legnagyobb bankjának számító, Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) madridi székhelyén szerdán.

Brutális csúszda épült egy sanghaji bevásárlóközpontban

2016.02.17. 14:00 Pekingi Zsazsa

Sanghajban a Printemps áruházban Pudongban hamarosan átadják a bátrabb vásárlóknak a pláza ötödik emeletéről induló sárkányra hajazó virágmintás csúszdát.  A csúszás ideje 16 másodpercig tart,  gyerekek és felnőttek is használhatják majd. KÉPEK és VIDEÓ

Megdőlt a hétnapos mozijegybevételi világrekord Kínában

2016.02.17. 13:00 Pekingi Zsazsa

Mintegy 1,4 milliárd utazást regisztráltak Kínában és megdőlt a mozijegyeladások egy régióban mért egyhetes világrekordja is a holdújévhez kapcsolódó tavaszünnepen.

Négy nap alatt már háromszor támadt parkoló autókra egy elefánt Kínában

2016.02.17. 12:00 Pekingi Zsazsa

Vadőrök és rendőrök próbálnak megfékezni Kínában egy elefántot, amely négy nap alatt háromszor is parkoló autókat rongált meg a délnyugati Jünnan tartományban. A rendőrség attól tart, hogy az ormányos nem akar lemondani kialakulóban lévő rossz szokásáról. VIDEÓ

Peking berágna, ha a washingtoni követségével szembeni plázát egy kínai aktivistáról neveznék el

2016.02.17. 11:00 Pekingi Zsazsa

A kínai külügyminisztérium szerint komoly következményekkel járna, ha a 11 éves börtönbüntetését töltő Nobel-békedíjas Li Hsziao-po ellenzéki aktivistáról neveznék el Washingtonban a kínai nagykövetséggel szembeni plázát, miként ezt az amerikai szenátus javasolta - jelentette ki a tárca szóvivője…

Kínaiak ezreit költöztetik ki a világ legnagyobb rádióteleszkópja miatt

2016.02.16. 11:00 Pekingi Zsazsa

A délnyugat-kínai Kujcsou tartományban több mint 9 ezer embernek kell elhagynia véglegesen otthonát, hogy ne zavarják a világ legnagyobb - átadás előtt álló - egytányéros űrfigyelő rádióteleszkópjának működését.

Íme a világ legmagasabb olvadó hószobra

2016.02.16. 10:00 Pekingi Zsazsa

Harpinban, Északkelet-Kína Heilongijang tartományában készült felvételeken a világ legmagasabb hószobra látható. Az eredetileg 51 méter magas alkotás a melegebb időjárás miatt már öt méterrel alacsonyabb lett.

Jól bírja az üvegpadlós híd a napi 15 ezer látogatót

2016.02.11. 12:30 Pekingi Zsazsa

Pingjiang megyében, Közép-Kína Hunan tartományában a Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Parkban az üvegpadlós hidat a Tavaszi Fesztivál alatt naponta 15 000 ember látogatja meg. A hídon egyszerre 400 ember tartózkodhat ami egyelőre jól bírja a terhelést. Nemrég az aranyhéten "tesztelték" élesben a…

süti beállítások módosítása